Якщо новий власник UMH втручатиметься у редакційну політику, ліцензії іноземних видань можуть відкликати

Якщо новий власник UMH втручатиметься у редакційну політику, ліцензії іноземних видань можуть відкликати

21 Червня 2013
6140
21 Червня 2013
18:57

Якщо новий власник UMH втручатиметься у редакційну політику, ліцензії іноземних видань можуть відкликати

6140
Якщо новий власник UMH втручатиметься у редакційну політику, ліцензії іноземних видань можуть відкликати
Якщо новий власник UMH втручатиметься у редакційну політику, ліцензії іноземних видань можуть відкликати

Сьогодні, 21 червня, президент UMH group Борис Ложкін повідомив, що всі ліцензії на вихід іноземних видань на території України, які отримав медіа холдинг, будуть збережені після продажу медіагрупи компанії Сергія Курченка СЄПЕК (ВЕТЭК).

 

За його інформацією, зараз UMH має близько десяти таких ліцензійних угод.

 

«Ситуація із Forbes така. UMH group купила ліцензію на видання журналу на території України. І наша компанія у випадку переходу до їншого контрольного власника зобов'язана узгодити з американським власником Forbes зміну власника-ліцензіата. Наразі така домовленість досягнута, ліцензія на видання журналу лишається», - сказав Борис Ложкін.

 

На даний момент переговори зі збереження ліцензій іще не закінчено.

 

«Така сама ситуація із іншими власниками ліцензій, хоча за умовами угод ми не повинні з ними усіма узгоджувати зміну власника - проінформували і все. З "Комсомолкою" і "Аргументами та фактами" ми підписали угоду на цьому тижні, з іншими - у процесі. З Vogue поки що не встигли досягти домовленості щодо зміни власника. Ми зараз в процесі технічних домовленостей з видавничим домом Condé Nast», - повідомив президент UMH group.

 

Одночасно Борис Ложкін визнав, що редакції ліцензійних видань, зокрема «Forbes. Україна» дуже хвилюються, чи будуть збережені ті стандарти журналістики, які були визначені ліцензією.

 

«Зараз деякі співробітники Forbes намагаються визначити своє ставлення до того, що відбувається. Хтось думає про те, щоб залишити видання. Є заява головного редактора Федоріна, у якому він заявив, що з 1 жовтня припиняє роботу. У нас відбулась відверта конструктивна розмова з редакцією Forbes. У наступний четвер відбудеться іще одна зустріч, на якій буде опрацьовано положення хартії, яку передбачається підписати між нинішнім власником UMH, майбутнім власником, американським власником Forbes і редакцією. У цій хартії будуть визначені принципи дотримання принципів редакційної незалежності», - підкреслив Борис Ложкін.

 

Раніше президент UMH group в інтерв'ю «Forbes. Україна» підкреслив, що у разі, коли у майбутньому від журналістів і редакторів видання будуть вимагати чого, що виходить за рамки редакційної етики, то ліцензія може бути відкликана. «У нас немає сумніву в професіоналізмі наших американських партнерів - вони цілком здатні оцінювати і реагувати на випадки втручання в редакційну політику», - сказав пан Ложкін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у ніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group і група СЄПЕК (ВЭТЕЭК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року. Зі слів Бориса Ложкіна, близько половини від суми угоди акціонери UMH отримають одразу. Решту виплат реструктуровано до березня 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду