Ложкін розказав, чому «Фокус» продали окремо (ВІДЕО)

Ложкін розказав, чому «Фокус» продали окремо (ВІДЕО)

21 Червня 2013
6817
21 Червня 2013
17:44

Ложкін розказав, чому «Фокус» продали окремо (ВІДЕО)

6817
Ложкін розказав, чому «Фокус» продали окремо (ВІДЕО)
Ложкін розказав, чому «Фокус» продали окремо (ВІДЕО)

Президент UMH group Борис Ложкін заявив, що фактично продаж журналу та сайту «Фокус» було здійснено не за кілька днів до підписання угоди щодо купівлі-продажу всього медіахолдінгу, а кілька місяців тому. Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів під час міні-прес-конференції 21 червня.

 

Перемовини щодо продажу «Фокуса» почалися, за словами пана Ложкіна, ще літом минулого року. «Угода з «Фокусом» тягнулася вже дуже давно. Ці угоди взагалі не пов'язані ні за часом, ні по чому. Просто у нас були домовленості, які довго реалізовувалися. Коли ми зрозуміли, що заходимо в угоду велику, ми звернулися до товаришів і сказали: давайте якось прискорювати. Тому що було б дивно проводити більшу угоду, а «Фокус» б залишився, а потім через місяць був комусь проданий», - сказав Борис Ложкін.

 

За словами пана Ложкіна, фактично угода з продажу «Фокусу» була здійснена раніше: «Просто ми дуже довго проводили всілякі формальності і ще зараз закінчуємо».



Борис Ложкін на питання журналіста «Forbes. Україна» про те, що у нього тепер є гарна можливість порівняти, як вигідніше продавати медіаактиви в Україні в 2013 році - в роздріб або оптом, відповів, що у випадку з «Фокусом» цифри вийшли зіставні. «Але це дуже приблизний підрахунок. У угоді з ВЕТЕК не розраховувати вартість кожного проекту окремо. Оцінка UMH будувалася на фінансових показниках сегментів бізнесу», - підкреслив президент UMH group.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 17 червня компанія UMH group продала проект «Фокус», у який входять журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна», сайт focus.ua, українській групі Vertex United (одеські підприємці Борис Кауфман та Олександр Грановський). Другий акціонер Геннадій Боголюбов також повністю продав свої акції в проекті. Для покупців медіаактив є непрофільним.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду