Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших

Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших

21 Червня 2013
8884
21 Червня 2013
01:53

Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших

8884
Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших
Ложкін розповів про подробиці продажу UMH і подальшу долю Forbes, Vogue та інших

Власник UMH Group (УМХ) Борис Ложкін розповів виданню Forbes.ua (входить до складу UMH Group) подробиці продажу медіахолдингу.

 

З його слів, досягнуто домовленість про продаж 98% акцій UMH. Покупець - компанія, що входить в групу СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка. Активна фаза переговорів між UMH і ВЕТЕК тривала близько місяця.

 

Продаються всі компанії, що входять в UMH. СКМ Ріната Ахметова поки не продала своєї частки в інтернет-холдингу United Online Ventures, одним з акціонерів якої також є UMH. «Остаточної ясності в цьому питанні ще немає», - сказав пан Ложкін. Свої частки в UMH і проектах погодилися продати майже всі партнери пана Ложкіна, серед яких Геннадій Боголюбов, російські підприємці Леонід Макарон і Вадим Горяїнов.

 

Суму угоди сторони не розголошують. «Можу лише сказати, що моє уявлення про оцінку компанії виявилося досить близьким до того, якою була сума угода», - відзначив пан Ложкін. Нагадаємо, що в інтерв'ю «Коммерсанту» у квітні цього року Борис Ложкін оцінив UMH у $450-500 млн.

 

Фінансові показники за 2012 рік компанія не розкриває, посилаючись на незавершеність аудиту. В неофіційній розмові один з топ-менеджерів UMH розповів, що EBITDA за минулий рік - близько $30 млн, виручка - близько $ 160 млн.

 

Остаточна сума угоди залежить від фінансових показників UMH за 2013 рік і результатів аудиту.

 

Близько половини від суми угоди акціонери UMH отримають одразу. Решту виплат реструктуровано до березня 2014 року. «До цього часу всі акції UMH належать попереднім акціонерам і перебувають на ескроу-рахунку британської юридичної компанії», - сказав пан Ложкін.

 

До березня 2014 року операційний контроль над UMH залишається за нинішнім менеджментом. «Усі ключові менеджери продовжать працювати до завершення угоди», - сказав пан Ложкін.

 

Згідно з умовами угоди, Борис Ложкін не зможе протягом якогось часу створювати бізнес, що прямо конкурує з компаніями, що входять в UMH. Строк обмеження сторони не розкривають.

 

Продовжать виходити ЗМІ, що видаються за ліцензією - Forbes, Vogue, «Комсомольская правда», «Аргументы и факты», «За рулем» та інші. «З усіма ліцензіарами, крім Vogue, досягнуто домовленость. З Vogue не встигли через дуже швидкий хід переговорів», - пояснив пан Ложкін.

 

«Сергій Курченко на переговорах декларував готовність вкласти $ 100 млн у розвиток компанії протягом трьох років. З точки зору інтересів компанії UMH, прихід нового власника з великим апетитом до інвестицій є вигідним», - сказав пан Ложкін.

 

Нагадаємо, уніч з 20 на 21 червня стало відомо, що UMH Group і група СЄПЕК (ВЕТЕК) Сергія Курченка підписали угоду купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу UMH. Завершення операції планується на перший квартал 2014 року.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Forbes.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду