Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу

Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу

21 Червня 2013
10231
21 Червня 2013
01:02

Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу

10231
Між компаніями UMH Group (УМХ) і СЄПЕК (ВЕТЕК) відбулося підписання угоди купівлі-продажу 98% акцій медіахолдингу. Як повідомляє сайт UMH Group, завершення операції планується на перший квартал 2014 року.
Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу
Ложкін почав угоду з продажу медіахолдингу

У повідомленні наголошується, що до остаточного закриття угоди управлінський склад медіахолдингу залишається незмінним. 98% акцій компанії передано на зберігання ескроу-агенту (одній з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

 

Угода передбачає, що СЄПЕК придбає акції більшості міноритарних акціонерів в окремих проектах, в тому числі - у структур, афілійованих з Геннадієм Боголюбовим. Опціон з Петром Порошенком з придбання його часткою в «Корреспонденте» та інших спільних проектах був реалізований ще у квітні.

 

Раніше UMH Group заявляла про необхідність залучення інвестицій. У зв'язку з несприятливою ринковою кон'юнктурою на світових біржових майданчиках рада директорів UMH Group відмовилася від наміру проводити IPO і після консультацій з підприємством Concorde Capital ухвалила рекомендації працювати з приватними інвестиціями.

 

Акціонери UMH Group, розглядаючи кілька різних пропозицій, зупинили вибір на пропозиції групи Сергія Курченка (на фото), оскільки вона не тільки повною мірою задовольнить інтереси акціонерів і кредиторів, але й дозволить залучити додаткові кошти для більш інтенсивного розвитку групи, наголошується в повідомленні.

 

Президент UMH Group Борис Ложкін, коментуючи досягнуту угоду, зазначив: «Амбітна група СЄПЕК здатна дати серйозний поштовх розвитку UMH, особливо у сфері нових медіа, включаючи покупки діючих бізнесів, і в результаті увійти в топ-10 найбільших медіакомпаній СНД».

 

Як заявив перший віце-президент UMH Group Григорій Шверк, при ухваленні рішення вирішальну роль зіграло тверде запевнення від СЄПЕК про збереження незалежності редакцій і невтручання в редакційну політику медіа.

 

«Завдяки угоді компанія отримає додаткове фінансування, а також отримає новий імпульс розвитку брендів компанії та зміцнення її ринкових позицій», - зазначив пан Шверк.

 

У повідомленні наголошується, що UMH Group є найдинамічнішою мультимедійною групою у Східній Європі. В Україні медіахолдинг управляє портфелем з понад 50 брендів з лідерськими позиціями на ринках інтернету, радіо та преси. У Росії входить у десятку найбільших гравців видавничого ринку. За оцінкою «РБК. Рейтинг», UMH Group входить в топ-15 найбільших медіакомпаній на території пострадянського простору.

 

З травня 2008 року GDR компанії котируються на Франкфуртській фондовій біржі. У 42 офісах компанії в Росії та Україні працює близько 4000 співробітників.

 

У портфель компанії входять такі бренди, як Forbes, Vogue, «Корреспондент», «Теленеделя», i.ua, bigmir.net, football.ua, «Ретро FM», «Наше радіо», Europa Plus, «Авторадіо», «Аргументы и Факты», «Комсомольская правда» та інші.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Podrobnosti.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду