UMH продала «Фокус» групі Vertex United

UMH продала «Фокус» групі Vertex United

17 Червня 2013
9787
17 Червня 2013
18:24

UMH продала «Фокус» групі Vertex United

9787
UMH продала «Фокус» групі Vertex United
UMH продала «Фокус» групі Vertex United

Сьогодні, 17 червня, компанія UMH group продала проект «Фокус», у який входять журнали «Фокус», «Фокус. Красивая страна», сайт focus.ua, українській групі Vertex United. Другий акціонер, Геннадій Боголюбов, також повністю продав свої акції в проекті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби UMH group.

 

Угода закрита, юридичні формальні процедури будуть завершені протягом двох місяців. Суму сторони не розголошують.

 

Відповідно до підписаного контракту менеджмент проекту в частині продажів, реклами і тиражів, а також організації необхідних виробничих і маркетингових процесів, до кінця 2013 року буде здійснюватися UMH publishing.

 

За даними джерел «Детектор медіа», однією з причин продажу проекту стало те, що в межах одного медіахолдингу конкурували два громадсько-політичні видання - «Фокус» і «Корреспондент».

 

«Ми задоволені результатами цього бізнес-проекту, - сказав президент UMH group Борис Ложкін. - У "Фокусе" склалася сильна журналістська команда, якою зараз успішно керує головний редактор Яна Мойсеєнкова, а професійні стандарти були закладені першим редактором журналу Вахтангом Кіпіані. Ми дякуємо всім журналістам і редакторам, які працювали у "Фокусі" протягом семи років, відбувся успішний і авторитетний журнал».

 

Група Vertex United заявила про свій намір співпрацювати з діючими редакціями проектів, підтримуючи стандарти незалежної журналістики.

 

«Vertex United орієнтований на стійкий розвиток своїх бізнес-напрямків, дотримуючись принципу "розвиваючи себе, розвиваємо країну", - коментує угоду Борис Кауфман, акціонер Vertex United. - Для нас придбання медіаактиву є іміджевим проектом в рамках ділової активності та відповідає загальній бізнес-стратегії. Ми маємо намір розвивати "Фокус" як авторитетне джерело актуальної ділової інформації».

 

Нагадаємо, УМХ видавала «Фокус» із 2006 року.

 

Vertex United - група, до складу якої входять: керуюча компанія Vertex Hotel Group (готель «Президент Готель», готель «Брістоль», готель «Лондонський», об'єкти готельного призначення), ПАТ «Фінбанк», інвестиційний напрямок для реалізації проектів у різних секторах економіки, нерухомість. Основними власниками групи є бізнесмени Борис Кауфман та Олександр Грановський. Борис Кауфман - засновник і колишній власник концерну «Оверлайн» (Одеський завод шампанських вин, горілчаний бренд «Мягков»).

 

За даними одеських ЗМІ, Борису Кауфману та Олександру Грановському належить (або належав?) одеський телеканал РІАК.

«Оверлайн»
«Оверлайн»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9787
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис, борись
3936 дн. тому
С каких пор УМХ что-то продает? УМХ только покупает (с). И, самое главное, кому продал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду