ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife

ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife

5 Червня 2013
8255
5 Червня 2013
16:53

ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife

8255
ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife
ZIK оскаржить анулювання ліцензії Radiolife

Колектив медіахолдингу ZIK оскаржуватиме в суді анулювання ліцензії Radiolife Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, а також звертатиметься в європейські правові інстанції. Про це повідомляє прес-служба медіахолдингу.

 

Журналісти медіахолдингу обурені рішенням Нацради та вважають його несправедливим та безпідставним. Відтак, вони не відкидають можливості вдатися до радикальних дій, акцій протесту.

 

«Ми не плануємо здаватися, і готові до кінця боротися за своє право на роботу. Ми лише вимагаємо справедливості, а не вибіркового ставлення у питанні видачі ліцензій національним регулятором. Незабаром ми оприлюднимо результати журналістського розслідування, в якому покажемо, як насправді і, на яких "законних" підставах Нацрада розподіляє частоти та видає ліцензії на мовлення. Зокрема, і яким чином у конкурсі на отримання частоти 107,2 у Львові торік переможцем визнали ТОВ "Бюро ідей", неформальним власником якого був впливовий екс-високопосадовець та медіамагнат», - повідомив генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов.

 

«Після цього рішення я можу говорити, що сьогодні Нацрада перетворилася на справжній репресивний орган, який перешкоджає веденню нормальної роботи незалежними медіа, - заявив пан Добродомов. - Укотре Нацрада продемонструвала своє відверто упереджене ставлення до нашої компанії, скероване на блокування розвитку незалежного медіа-холдингу. Вочевидь, комусь дуже не до душі наша принципова та безкомпромісна журналістська позиція, яку ми вже не раз демонстрували у своїх телевізійних проектах, скерованих проти корупційних та протизаконних дій владоможців. Особливо цинічним такий "подарунок" від Нацради видається напередодні Міжнародного дня журналіста, який відзначають 6 червня».

 

Нагадаємо, 5 червня Національна рада вирішила анулювати ліцензію ТОВ «Бюро ідей», яке перейшло в управління медіахолдингу ZIK, на радіомовлення з позивним Radiolife на частоті 107,2 МГц у Львові у зв'язку з відсутністю передбаченого ліцензію початку мовлення протягом року.

 

Нацрада не дослухалася прохань керівництва ZIK зважити на те, що в ТОВ «Бюро ідей» уже працевлаштовано 30 осіб, закуплена техніка, і радіо виходить в ефір з позивним Radiolife з 25 травня - це все було зроблено за дві доби, відтоді, як ZIK узяв компанію в управління (23 травня). ZIK мав намір запустити на частоті 107,2 МГц замість Radiolife «Радіо ZIK».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8255
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
666666
3473 дн. тому
Яблуко далеко від яблуні не падає, бачу добродомов далеке від свого діда не пішов, продовжує шкодити усьому українському.
ДимОК
3970 дн. тому
ZIK перекосило))) Спонсор ведь по голове дал тем, кто обещал запустить проект, но провалил его)))) Вряд ли ребята выпутаются. Дело за коллекторами)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду