Нацрада планує розглянути результати перевірки Radiolife 5 червня

Нацрада планує розглянути результати перевірки Radiolife 5 червня

31 Травня 2013
6719
31 Травня 2013
12:56

Нацрада планує розглянути результати перевірки Radiolife 5 червня

6719
Нацрада планує розглянути результати перевірки Radiolife 5 червня
Нацрада планує розглянути результати перевірки Radiolife 5 червня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла питання розгляду результатів планової перевірки ТОВ «Бюро ідей» (Radiolife) до порядку денного засідання 5 червня. Про це йдеться у відповіді прес-служби Нацради на запит «Детектор медіа».

 

Планову перевірку діяльності ТОВ «Бюро ідей» було здійснено 30 квітня. У результаті перевірки було зафіксовано відсутність мовлення, передбаченого ліцензією.

 

Чи має намір Нацрада анульовувати ліцензію, у прес-службі не сказали. «Національною радою буде ухвалено вмотивоване рішення відповідно до чинного законодавства», - зазначили в Нацраді.

 

На запитання, чи буде враховуватися той факт, що компанію взяв в управління медіахолдинг ZIK, який уже розпочав мовлення на частоті, прес-служба повідомила, що станом на 29 травня Нацрада не отримувала заяви про переоформлення ліцензії ТОВ «Бюро ідей» у зв'язку зі зміною власників, яку можна було б взяти до уваги під час розгляду результатів перевірки.

 

Також Нацрада не зважатиме на те, що сьогодні низка телекомпаній, які виграли цифрову ліцензію, уже понад рік не виходять в ефір, на що звернув увагу гендиректор ZIK Дмитро Добродомов. «Під час розгляду питання про результати планової перевірки ТОВ "Бюро ідей", м. Київ, будуть враховані всі обставини, пов'язані з діяльністю виключно зазначеного ліцензіата», - заявили в Нацраді.

 

Офіційне запрошення на засідання Національної ради, на якому мали розглядатися результати планової перевірки, було відправлено на адресу ТОВ «Бюро ідей» поштою 24 травня. Але до порядку денного на 28 травня це питання не виносилося, бо потребувало доопрацювання, уточнили в прес-службі. Тож в оприлюдненому на сайті порядку денному цього питання не було.

 

«Крім того, ТОВ "Бюро ідей", м. Київ, напередодні засідання 28 травня 2013 року надіслало повідомлення факсом, у якому просило Національну раду перенести розгляд питання про результати планової перевірки на одне з наступних засідань. Національна рада  пішла назустріч ліцензіатові», - зауважили в прес-службі.

 

На запитання, чому результати перевірки не були розглянуті до того, як радіокомпанію взяв в управління медіахолдинг ZIK, у прес-службі відповіли: «Результати планової перевірки було заплановано розглянути на засіданні Національної ради відразу після того, як сплив термін, протягом якого керівництво ТОВ "Бюро ідей", м. Київ, мало наміри надати пояснення щодо результатів перевірки, про що в Акті перевірки ліцензіатом зроблено відповідний запис. У зазначений термін жодних пояснень керівництвом ТОВ "Бюро ідей" так і не було надано».

 

Нагадаємо, 23 травня медіахолдинг ZIK уклав угоду з ТОВ «Бюро ідей», відповідно до умов якої взяв Radiolife у своє управління. Радіо вийшло в ефір 25 травня на частоті 107,2 FM у Львові. Після укладання угоди журналістам ZIK стало відомо, що «Нацрада в екстреному порядку вносить у порядок денний свого засідання, що відбудеться у вівторок, 28 травня, питання про позбавлення ліцензії Radiolife». Йдеться про розгляд питання про результати планової перевірки Radiolife, яка зафіксувала відсутність мовлення протягом року діяльності, а отже, компанії загрожує анулювання ліцензії.

 

Член Нацради Микола Фартушний повідомив «Детектор медіа», що перевірка ТОВ «Бюро ідей» (Radiolife) була проведена у квітні і зафіксувала відсутність мовлення компанії. Її результати дійсно мали розглядатися цього тижня, однак Нацрада зняла це питання з розгляду. Однак, за його словами, в регулятора немає підстав для продовження ліцензії Radiolife: «Компанія отримала ліцензію і впродовж року не вийшла в ефір. За законом ми маємо анулювати її ліцензію».

 

Нацрада заявила, що вважає безпідставними висунуті на її адресу звинувачення в перешкоджанні журналістам медіахолдингу ZIK вийти в ефір Radiolife, і трактує їх як тиск на регуляторний орган.

 

Нагадаємо, що частоту 107,2 МГц у Львові двічі виставляли на конкурс Нацради, однак ZIK не зміг її отримати.

 

Улітку 2011 року на неї був лише один претендент - ТРК «Міст-ТБ» (телеканал ZIK, який хотів розпочати ще й радіомовлення). Тоді під час засідання члени Нацради проголосували за перемогу «Міст-ТБ» у конкурсі. Однак згодом член Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос, оскільки проголосувала за компанію «випадково». В результаті за «Міст-ТБ» проголосували лише чотири члени Нацради, і компанія частоту не отримала.

 

Відтак, рішення про перемогу було скасовано та оголошено новий конкурс, в якому через рік перемогла нова компанія - ТОВ «Бюро ідей» (позивний - Radiolife), яке так і не спромоглося вийти в ефір.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду