У Нацради немає підстав для продовження ліцензії Radiolife – Фартушний

У Нацради немає підстав для продовження ліцензії Radiolife – Фартушний

29 Травня 2013
6499
29 Травня 2013
13:22

У Нацради немає підстав для продовження ліцензії Radiolife – Фартушний

6499
У Нацради немає підстав для продовження ліцензії Radiolife – Фартушний
У Нацради немає підстав для продовження ліцензії Radiolife – Фартушний

Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Микола Фартушний стверджує, що в регулятора немає підстав для продовження ліцензії Radiolife, яке не вийшло в ефір упродовж року. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа» під час CrimeaMediaCom в Алушті.

 

«Компанія отримала ліцензію і впродовж року не вийшла в ефір. За законом ми маємо анулювати її ліцензію. У законі про це прямо написано: підстава для анулювання ліцензії - невихід компанії в ефір. Компанія ZIK уклала якісь договори вже після цього строку. Ми про це дізнались із сайту "Детектор медіа". Після цього вони до нас прийшли і попросили відтермінувати. Але я для себе не розумію, на підставі яких законів ми можемо щось змінити. Якби вони мали види на діяльність цієї компанії, то в них був рік. Можливо, їх обманули і продали ресурс з недійсною ліцензією», - наголосив пан Фартушний.

 

За його словами, перевірка ТОВ «Бюро ідей» (Radiolife) була проведена у квітні і зафіксувала відсутність мовлення компанії. Її результати дійсно мали розглядатися цього тижня, однак Нацрада зняла це питання з розгляду.

 

«Але зараз у нас немає документів на переоформлення ліцензії, у нас немає підстав говорити про продовження терміну дії ліцензії. Можливо, з'являться нові документи. Адже дуже часто компанія, яка не має змоги вийти в повноцінний ефір, подає довідку про те, що вийшла в ефір на один день», - додав Микола Фартушний.

 

Нагадаємо, 23 травня медіахолдинг ZIK уклав угоду з ТОВ «Бюро ідей», відповідно до умов якої взяв Radiolife у своє управління. Радіо вийшло в ефір 25 травня на частоті 107,2 FM у Львові.

 

Частоту 107,2 МГц у Львові двічі виставляла на конкурс Нацради, однак ZIK не зміг її отримати.

 

Улітку 2011 року на неї був лише один претендент - ТРК «Міст-ТБ» (телеканал ZIK, який хотів розпочати ще й радіомовлення). Тоді під час засідання члени Нацради проголосували за перемогу «Міст-ТБ» у конкурсі. Однак згодом член Нацради Лариса Мудрак відкликала свій голос, оскільки проголосувала за компанію «випадково». В результаті за «Міст-ТБ» проголосували лише чотири члени Нацради, і компанія частоту не отримала.

 

Відтак рішення про перемогу було скасовано та оголошено новий конкурс, в якому через рік перемогла нова компанія - ТОВ «Бюро ідей» (позивний - Radiolife), яке так і не спромоглося вийти в ефір.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6499
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
radiodeath
3956 дн. тому
Вся ця історія про "відкликання голосу" чере те, що "випадково" проголосувала, віддавання частоти неспроможній організації, аби тальки не в руки "ЗІКу" - типово український театр абсурду. Чи лише мені вимагання хабаря виглядає таким очевидним?
Медіаеексперт
3956 дн. тому
А чому Микола Фартушний "не помічає" факт не виходу у цифровому мультиплексі багатьох телеканалів? Зокрема, каналу "Аріадна". Чи у концепції цього каналу передбачено цілодобовий показ картини Малевича "Чорний квадрат"? Чому пан Фартушний не помічає факт невиходу на багатьох частотах скандального проекту Сашка Стоматолога "Супер-радіо"? І головне - чому журналісти "Телекритики" бояться пана Фартушного про це спитати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду