Український режисер Єва Нейман зніматиме фільм про кохання

Український режисер Єва Нейман зніматиме фільм про кохання

16 Травня 2013
8234
16 Травня 2013
13:32

Український режисер Єва Нейман зніматиме фільм про кохання

8234
Тим часом її фільм «Будинок з башточкою» представлений на Каннському кінофестивалі
Український режисер Єва Нейман зніматиме фільм про кохання
Український режисер Єва Нейман зніматиме фільм про кохання

Наступний фільм режисера Єви Нейман буде про кохання. Нині вона завершує роботу над сценарієм, повідомляє прес-служба «1+1».

 

Локації вже підібрані і незабаром почнеться підготовка до зйомок, що вестимуться в Україні. Яких акторів Єва Нейман задіє у своєму новому художньому фільмі, ще не відомо - кастинги попереду.

  

Тим часом попередній фільм режисера, «Будинок з башточкою» виробництва «1+1 продакшн», буде представлений на кіноринку 66-го Каннського кінофестивалю у конкурсній програмі Marché du Film - Cannes Junior. Його буде показано поряд з семи фільмами, що з 20 по 23 травня боротимуться за Young Jury Prize за рішенням журі на чолі з актором Фредеріком Горні (Frédéric Gorny).

 

Нагадаємо, до участі в офіційному конкурсі Канн відбираються фільми, що не були в прокаті. Окрім показів на великих екранах, «Будинок з башточкою» встиг отримати кілька фестивальних нагород. Минулого року стрічка здобула гран-прі 16-го Міжнародного кінофестивалю «Темні ночі» в Таллінні, а також перемогла на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах у конкурсній програмі «Від сходу до Заходу».

 

«Будинок із башточкою» - драматична історія 8-річного хлопчика, що повертався з мамою в рідне місто з евакуації взимку 1944 року.

 

 

 

На півдорозі додому, на невідомому полустанку їх знімають з потяга, так як мати хлопчика занедужує тифом. Її доставляють в лікарню, де вона помирає. Дитина залишається один на один зі своїм горем, серед чужих людей яким, за великим рахунком, немає до нього справи. За один день хлопчику доводиться подорослішати. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому, до єдиної рідної людини - дідуся. З вікна поїзда хлопчик в останній раз бачить станцію, назви якої ніколи так і не дізнається, все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою.

 

 

 

У картині знімалися Альберт Філозов, Марина Поліцеймако, Катерина Голубєва, Віталій Лінецький, Віталіна Біблів. Хлопчика зіграв Діма Кобецкой.  

 

Нагадаємо, цього року участь у кіноринку Каннського кінофестивалю беруть понад 40 українських стрічок.

 

В конкурсній програмі Каннського форуму вітчизняні фільми не представлені. Однак у конкурсі короткометражних фільмів змагається стрічка про українців виробництва Польщі - «Олена» 24-річної  випускниці Ґдинській кіношколі Ельжбети Бенковської.

 

Каннський кінофестиваль розпочав свою роботу напередодні, 15 травня, і зевершить свою роботу 24 травня.

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службою «1+1»  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду