Княжицький: редакція ТВі працює - у конфлікт втягнуті лише співробітники «Інтерпрофіт»

29 Квітня 2013
7382
29 Квітня 2013
14:26

Княжицький: редакція ТВі працює - у конфлікт втягнуті лише співробітники «Інтерпрофіт»

7382
Княжицький: редакція ТВі працює - у конфлікт втягнуті лише співробітники «Інтерпрофіт»

Народний депутат («Батьківщина») та екс-керівник ТВі Микола Княжицький запевняє представників іноземних держав у тому, що співробітники каналу працюють у штатному режимі. Редакція ТВі за його словами, зараз працює над розширенням власного виробництва, збільшенням кількості авторських програм. Про це йдеться у його зверненні на блозі «Української правди».

 

Пан Княжицький називає конфлікт, який триває на ТВі, корпоративним. «Однак ситуація вийшла за рамки звичайної бізнес-суперечки. У неї втягнута частина журналістів, які співпрацюють з компанією «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі -ТК), що на замовлення телеканалу виробляє телепрограми», - пише пан Княжицький.

 

Також Микола Княжицький вважає, що ситуацією довкола ТВі хочуть скористатись провладні сили для «дискредитації опозиції та незалежного телеканалу»: «У хід йдуть найрізноманітніші засоби. Вводяться в оману відомі журналісти, шляхом провокацій провладні сили намагаються розколоти колектив та змусити телеканал замовчати».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», комітет профспілки журналістів ТВі просить представників іноземних держав в Україні звернути увагу на ситуацію, що склалась довкола каналу і дати оцінку фактам цензури та тиску на колектив, а також подіям, що стались 23 квітня у результаті непрозорого встановлення контролю над телеканалом.

 

 Нагадаємо, що 23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду