Від Радченка вимагали переписати його частку в структурі ТВі – Княжицький

25 Квітня 2013
6183
25 Квітня 2013
11:33

Від Радченка вимагали переписати його частку в структурі ТВі – Княжицький

6183
Від Радченка вимагали переписати його частку в структурі ТВі – Княжицький

Колишній гендиректор ТВі, а нині народний депутат Микола Княжицький заявив, що якісь особи замикали в кабінеті Олега Радченка, керівника компанії «Медіа інфо», що володіє каналом ТВі, вимагаючи переписати частку пана Радченка в компанії. Про це він заявив на зустрічі з журналістами ТВі 24 квітня.

 

Пан Княжицький наполягає, що процедура зміни власника ТВі відбулася абсолютно законно. «Підстави були ті, що канал уже фактично був проданий Хорошковському і Медведчуку для підтримки однієї політичної сили», - заявив пан Княжицький.

 

На ремарку журналістів, що пан Хорошковський в інтерв'ю Мирославі Гонгадзе спростував це, пан Княжицький заявив: «Знаю. І Медведчук спростував ще до нього. Знаю. Але запитайте Олега Радченка, як його закрили в кабінеті і вимагали переписати свою частку в "Медіа Інфо" вже після того, знаючи, що вона переуступлена, ще раз, на якусь Жуковську, громадянку Російської Федерації. Силою».

 

На запитання, хто саме закривав і вимагав, Олег Радченко відповів: «Люди». Він також повідомив, що написав відповідну заяву в міліцію.

 

За словами пана Княжицького, Костянтин Кагаловський не може довести, що він власник, і ніколи не доводив. А Альтман називає себе інвестором, тому що в нього інвестиційна угода з компанією-власником. «Кагаловський і Гусинський були такими самими інвесторами», - додав пан Княжицький.

 

«Я не бачив документів, що Кагаловський є власником, жодного разу. Я знаю, що він давав команди перераховувати сюди кошти по кредитних договорах. Тому що канал фінансується кредитами», - заявив Микола Княжицький.

 

Нагадаємо, зранку 24 квітня юристи ТВі розкрили структуру власності ТВі. Єдиним власником ТОВ «ТРК "ТелеРадіоСвіт"» (ТВі), за їхніми даними, було ТОВ «Медіа Інфо», яке володіло 100%. Основним власниками ТОВ «Медіа Інфо» були компанія-нерезидент Wilcox Ventures LTD, яка володіла 99% «Медіа Інфо», та одноособовим власником якої є Костянтин Кагаловський. Ще 1% належав Олені Журавській.

 

Але вже вдень 24 квітня Микола Княжицький оприлюднив витяг з держреєстру, за яким власниками ТОВ «Медіа інфо», що володіє ТОВ «ТРК Телерадіосвіт», є компанія Wilcox Ventures LTD з Британських Віргінських островів із внеском у 50 грн. і британська компанія Balmore Invest Limited із внеском у 950 грн. Таким чином, частка Wilcox Ventures LTD у статутному капіталі зменшилася до 5%.

 

Відео зустрічі журналістів ТВі з Миколою Княжицьким і Артемом Шевченком дивіться на «Відеотеці».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6183
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду