Новий керівник каналу ТВі звернувся до глядачів і назвав винуватців конфлікту

24 Квітня 2013
9657
24 Квітня 2013
18:37

Новий керівник каналу ТВі звернувся до глядачів і назвав винуватців конфлікту

9657
Новий керівник каналу ТВі звернувся до глядачів і назвав винуватців конфлікту

Артем Шевченко, який називає себе новим генеральним директором ТВі, виступив із зверненням до глядачів та колективу ТВі, у якому визнав,  що «на каналі зараз нелегка ситуація, є конфлікт з частиною каналу». Звернення опубліковане на сайті телеканалу.

 

Пан Шевченко наголошує на тому, що конфлікт на ТВі начебто спровокований попереднім керівництвом каналу. На його думку попереднє керівництво в особі Наталії Катеринчук було «легітимно усунуте від керівництва каналом» і тепер «провокує безлад у колективі».

 

Як повідомляє Артем Шевченко, «ми намагаємося з цим впоратися, відверто і з чистим серцем розмовляємо з усіма членами нашої команди, з усіма журналістами, творчими працівниками і, сподіваюся, що вирішимо цю конфліктну ситуацію у цивілізований спосіб».

 

В той самий час, як повідомляла «Детектор медіа», з ТВі звільнено ведучого програми «Проти ночі»  Павла Шеремета. Випускового редактора новинної служби ТВі Романа Недзельського, який на зустрічі з новим керівником Артемом Шевченком відмовився готувати випуск новин, «застерегли кадровим рішенням».

 

Далі у заяві Артем Шевченко зазначає, що «телеканал ТВі залишиться незаангажованим, непідконтрольним жодній із політико-бізнесових груп або владі».

 

Нагадаємо, вчора, 23 квітня, журналісти та редактори каналу  ТВі оголосили страйк у вигляд невиходу в ефір.

 

«Детектор медіа» подає текст звернення Артема Шевченка повністю:

 

«Мої шанування, шановні глядачі ТВі!

 

Ми вдячні за Вашу підтримку і прихильність до нашого телеканалу, яку Ви демонстрували протягом останніх років і підтримували нас у важкі періоди. Їх було немало - і зараз якраз один із таких періодів.

 

Справді, на каналі зараз нелегка ситуація, є конфлікт з частиною каналу. Він спровокований попереднім керівництвом, яке було у законний спосіб, абсолютно легітимно усунуте від керівництва каналом.

 

Звісно, не погоджуючись із цим, попереднє керівництво в особі Наталії Катеринчук провокує безлад у колективі. Ми намагаємося з цим впоратися, відверто і з чистим серцем розмовляємо з усіма членами нашої команди, з усіма журналістами, творчими працівниками і, сподіваюся, що вирішимо цю конфліктну ситуацію у цивілізований спосіб.

 

Від себе хочу зазначити, що телеканал ТВі залишиться незаангажованим, непідконтрольним жодній із політико-бізнесових груп або владі напряму. Ми збережемо незалежність інформаційної політики, відновимо в повному обсязі мовлення в прямому ефірі, а також авторських програм, і зробимо все, щоби врегулювати цей конфлікт, який є доволі неприємним для всіх і також шанувальників ТВі.

 

Також прошу всіх не підтримувати різні провокативні дії колишнього керівництва, спровоковані на поширення розбрату і безладу. Я впевнений, що разом ми вийдемо гідно з цієї ситуації і канал ТВі й далі лишатиметься вільним майданчиком для усіх політичних сил, громадських організацій, об'єднань і буде з честю нести почесний прапор нашого телеканалу, який став символом свободи і незалежності. Запевняю вас, що він таким і лишатиметься надалі, незважаючи на конфліктні ситуації, які ми вирішимо і з Вашою допомогою також.

 

Закликаю всіх журналістів, співробітників ТВі з розумінням поставитися до цього конфлікту й намагатися спільно шукати вихід, що ми намагаємося зробити, доносячи свою, абсолютно законну позицію щодо зміни керівника каналу ТВі.

 

Дякую Вам за підтримку й прихильність!»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9657
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
журналіст
3990 дн. тому
Ситуація неординарна та неоднозначна навіть для самого колективу каналу. Тому, мабуть, буде правильно утримуватися від коментарів людям, які далекі від знання реальної стуації на каналі.
МММ
3991 дн. тому
Какой фарс!!! Княжицкий писал текст.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду