Через нових власників канал ТВі втягнули в «офшорне кубло» - Дмитро Гнап

24 Квітня 2013
5500
24 Квітня 2013
14:56

Через нових власників канал ТВі втягнули в «офшорне кубло» - Дмитро Гнап

5500
Через нових власників канал ТВі втягнули  в «офшорне кубло» - Дмитро Гнап

Засновником британської компанії Балмор Інвест Лімітед, яка володіє активами каналу ТВі, є громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон. Про це пише громадський активіст Дмитро Гнап у своєму блозі на «Українській правді».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», за словами нардепа і екс-генерального директора ТВі Миколи Княжицького, відповідно до даних державного Реєстру, засновниками ТОВ «Медіаінфо»  є компанія «Вілкокс» із внеском у 50 грн. і компанія «Балмор» із внеском у 950 грн.



«Цікаві дві зарубіжні фірми, на які тепер начебто записані активи каналу ТВі. Перша - це "Вілкокс Венчерз Лтд." з Британських Віргінських Островів - її розмір внеску до статутного фонду - шалена цифра в 50 гривень», - пише блогер.

 

95% каналу ТВі тепер, як переконує Микола Княжицький, належить британській компанії «Балмор Інвест Лімітед», зареєстрованій в Лондоні на Шеперд Маркет Стріт, 8.



«Директором та власником 100% акцій Balmore Invest Limited є така собі громадянка Нової Зеландії Рейчел Емі Еріксон (Rachel Emy Erickson)», - вказує Дмитро Гнап.

 

«Крім нового власника ТВі, вона ще очолює понад двісті фірм, очевидно виконуючи роль номінального директора та власника. А ще, як пишуть новозеландські журналісти, Рейчел Емі Еріксон відома тим, що є подругою та матір'ю трьох дітей новозеландця Яна Тейлора (Ian Тaylor)», - зазначає блогер.



«Цього персонажа знає багато журналістів-розслідувачів. Кілька років тому він створив величне кубло з офшорних компаній в Новій Зеландії для міжнародного відмивання коштів. Послугами Тейлора користувалися: мексиканські та колумбійській наркокартелі, азіатські мафіозні угрупування "Тріади", кілька терористичних мереж та навіть уряд Північної Кореї», - нагадує активіст.

 

Дмитро Гнап вневнений, що послугами «пральної машини» Яна Тейлора користувалися і українські високопосадовці.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

23 квітня У Єдиному державному реєстрі (ЄДР) юридичних осіб керівником ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» було зазначено замість Наталії Катеринчук зазначено Артема Шевченка.

 

Після зустрічі з Олександром Альтманом та Костянтином Кагаловським журналісти та редактори ТВіоголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками.

 

Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду