Княжицький стверджує, що Кагаловський не значиться у держреєстрі як власник ТВІ

24 Квітня 2013
5681
24 Квітня 2013
13:26

Княжицький стверджує, що Кагаловський не значиться у держреєстрі як власник ТВІ

5681
Княжицький стверджує, що Кагаловський не значиться у держреєстрі як власник ТВІ

Народний депутат та екс-генеральний директор каналу ТВі Микола Княжицький заявляє, що схема власності каналу ТВі, складена юристами компанії  Jurimex і оприлюднена у ЗМІ (у тому числі - на «Детектор медіа»), не відповідає дійсності. Про це він написав у блозі на «Українській правді».

 

За його словами, відповідно до даних державного Реєстру, засновниками ТОВ «Медіаінфо»  є «Вілкокс» із внеском у 50 грн. і компанія «Балмор» із внеском у 950 грн.

 

«Ніякої Олени Журавської у реєстрі немає, як і доказів власності пана Кагаловського на внесок «Вілкоксу» у 50 грн», - пише Микола Княжицький.

 

Копії документів можна переглянути тут.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», юристи кампанії Jurimex, які обслуговували ТВі, оприлюднили  схему структури власності телеканалу.

 

Телеканал ТВі складається ТОВ «Телерадіокомпанія «ТелеРадіоСвіт», яке володіє ліцензією на супутникове мовлення. Єдиним власником Телерадіокомпанії «ТелеРадіоСвіт» є ТОВ «Медіа Інфо», яке володіє 100%. Основним власниками ТОВ «Медіа Інфо» є компанія-нерезидент Wilcox Ventures LTD, яка володіє 99% «Медіа Інфо», та Олена Журавська, яка володіє 1%. За інформацією юристів одноособовим власником Wilcox Ventures LTD є Костянтин Кагаловський.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5681
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кум
3991 дн. тому
Понятно ,кто кукловод теперь .Княжицкий руками Шевченко
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду