ТВі реструктуризував свою схему власності. Радченко стверджує, що кінцевим власником став Альтман (ДОПОВНЕНО)

23 Квітня 2013
10580
23 Квітня 2013
14:24

ТВі реструктуризував свою схему власності. Радченко стверджує, що кінцевим власником став Альтман (ДОПОВНЕНО)

10580
Конфлікт зумовлено тим, що сторони не домовилися про ціну каналу, стверджують джерела
ТВі реструктуризував свою схему власності. Радченко стверджує, що кінцевим власником став Альтман (ДОПОВНЕНО)

ТОВ «Телерадіосвіт» (телеканал ТВі) реструктуризувало свою схему власності, відтак 100% компанії належить ТОВ «Медіа інфо», директором якої є Олег Радченко. Про це повідомило джерело «Детектор медіа» на каналі.

 

«У ході реструктуризації корпоративні права перевели на ТОВ "Медіа інфо"», - пояснює джерело.

 

У свою чергу 99% компанії «Медіа інфо» належить компанії Willcox з Британських Віргінських островів, яка нібито належить Костянтину Кагаловському. За інформацією джерела «Детектор медіа», Willcox видала довіреність на ім'я Олександра Альтмана. Утім, юридична служба і Наталія Катеринчук, яка до 23 квітня була чинним директором ТВі, цієї довіреності досі не бачили.

 

«Або кіпрські юристи кинули інвестора, або довіреність Альтмана несправжня», - вважає джерело.

 

При цьому, за даними джерела, в Олега Радченка немає всіх повноважень.

 

Олег Радченко на зустрічі з народними депутатами, Наталією Катеринчук і Артемом Шевченком повідомив, що ТОВ «Медіа інфо» належить Олександру Альтману. За словами пана Радченка, сам він має усне доручення від Олександра Альтмана на прийняття управлінських рішень. При цьому жодних документів він не пред'явив, передає кореспондент «Детектор медіа» з місця подій.

 

Водночас пан Радченко обіймав посаду заступника директора ТОВ «Телерадіосвіт» (канал ТВі).

 

Наталія Катеринчук заявила, що в Олега Радченка немає повноважень, оскільки ще в п'ятницю, 19 квітня, його було усунуто від виконання обов'язків директора ТОВ «Медіа інфо», а натомість призначено в. о. директора Наталію Катеринчук.

 

 

Фото «Української правди»

 

Артем Шевченко, якого 23 квітня було оголошено новим директором ТВі, на зустрічі з депутатами і Наталією Катеринчук сказав, що він не стверджує, що канал продали, але вважає своє призначення легітимним.

 

У відповідь Наталія Катеринчук заявила Артемові Шевченку, що його намагаються використати. Пані Катеринчук закликала журналістів ТВі не брати участі в рейдерській атаці. Також вона написала заяву до міліції з приводу захоплення каналу.

 

За інформацією різних джерел «Детектор медіа», Олександр Альтман не буде кінцевим власником ТВі. Він виступає проміжною ланкою в схемі зміни власності. Після ще кількох юридичних кроків контроль над каналом матиме перший віце-прем'єр Сергій Арбузов в інтересах бізнесово-політичної групи «Сім'я».

 

Публічний конфлікт довкола зміни власників каналу і заяви Костянтина Кагаловського про рейдерське захоплення зумовлені тим, що сторони не домовилися про остаточну ціну каналу, яка варіювалася від $ 12 млн до $ 120 млн. Джерела стверджують, що частину цих коштів пан Кагаловський уже отримав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду