Юрій Стець вважає, що на ТВі не бізнес-конфлікт, а політичні розбірки

23 Квітня 2013
6184
23 Квітня 2013
14:09

Юрій Стець вважає, що на ТВі не бізнес-конфлікт, а політичні розбірки

6184
Наслідком яких має стати зміна редакційної політики
Юрій Стець вважає, що на ТВі не бізнес-конфлікт, а політичні розбірки

Член Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець переконаний, що конфлікт за право власності на ТВі лежить не в бізнесовій, а в політичній площині. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Думаю, що не бізнес-конфлікт, я на 90% впевнений, що це політичні розбірки і намагання змінити не тільки власника, а редакційну політику ТВі», - зазначив він.

 

«У будь-якому випадку неправомірні юридичні дії, якщо такі відбуваються, мають бути покарані, і очевидно, що подібна ситуація, яка відбувається на ТВі буде предметом розгляду Комітету за будь-яких обставин», - сказав Юрій Стець.

 

Він додав, що буде на стороні журналістів і відстоюватиме, в першу чергу, принципи редакційної політики, яка на ТВі, яка є на сьогодні однією з найкращих в Україні. «Цей канал треба зберегти у тому форматі, який є. Це важливо і для нас, і для країни, зважаючи на ті події, які в ній розгортаються», - зауважив народний депутат.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», президент каналу ТВі Віталій Портников заявив, що головним поточним завданням є збереження редакційної незалежності колективу каналу в умовах конфлікту за власність. «Я вважаю, що будь-який розкол редакційного колективу може призвести тільки до зникнення ТВі як незалежного інформаційного ресурсу, що буде тільки на руку владі», - наголосив пан Портников.

 

«Детектор медіа» взяла коментар щодо ситуації на каналу у народного депутата Миколи Княжицького. За його словами, він поки що не має офіційної інформації і слідкує за повідомленнями, що надходять. Єдине, що він зміг підтвердити, було те, що Олександр Альтман є партнером Костянтина Кагаловського і Володимира Гусинського.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  23 квітня о 10.39 на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду