«Воля» отримає ліцензії на IPTV у п’яти містах

«Воля» отримає ліцензії на IPTV у п’яти містах

20 Березня 2013
8850
20 Березня 2013
16:47

«Воля» отримає ліцензії на IPTV у п’яти містах

8850
«Воля» отримає ліцензії на IPTV у п’яти містах
«Воля» отримає ліцензії на IPTV у п’яти містах

Компанія «Воля-кабель» отримає ліцензії провайдера програмної послуги із застосуванням технології IPTV у п'яти містах - Кам'янці-Подільському, Євпаторії, Нововолинську, Старокостянтинові та Ніжині. Відповідні рішення про видачу ліцензій ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 березня.

 

Компанія отримає ліцензії після сплати ліцензійного збору, який, за орієнтовними розрахунками Нацради, в кожному місті становитиме від 28 тис. до 57 тис. грн.

 

У всіх містах операторами телекомунікацій для «Волі» є ПрАТ «Датагруп» і ТОВ «Кабельні телевізійні мережі». Ресурс мереж становить близько 110 каналів і програм.

 

Це перші ліцензії «Волі» на IPTV. У всіх п'яти містах «Воля» раніше не надавала послуг кабельного телебачення.

 

За словами члена Нацради Євгена Баранова, компанія подала заяви на ліцензії IPTV-провайдера ще у двох містах. Їхні назви він назвати не зміг, однак зауважив, що це невеликі міста.

 

Нагадаємо, 19 березня «Воля» оголосила про запуск інтерактивного телебачення «Воля Smart HD» за технологією OTT, що буде доступна через інтернет як у мережі «Волі», так і її партнерів. Першим партнером «Волі» стала компанія «Датагруп».

 

Ліцензування OTT не передбачено чинним законом «Про телебачення і радіомовлення», і діяльність таких операторів поки що не врегульована. Про це раніше заявляли члени Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду