Четверта хвиля дослідження аудиторії радіо в містах 50 тис.+ від GfK, жовтень-грудень 2012 року

22 Січня 2013
8470
22 Січня 2013
13:21

Четверта хвиля дослідження аудиторії радіо в містах 50 тис.+ від GfK, жовтень-грудень 2012 року

8470
«Радіокомітет» оприлюднив результати четвертої хвилі вимірювання аудиторії радіо в містах 50 тис.+, що проводиться дослідницькою компанією GfK Ukraine
Четверта хвиля дослідження аудиторії радіо в містах 50 тис.+ від GfK, жовтень-грудень 2012 року

Кількість українців, що контактували з радіо протягом тижня, а також середньодобове охоплення радіо залишаються незмінними - 89% і 67% відповідно. Такі дані четвертої хвилі дослідження аудиторії радіо*, що проводить компанія GfK Ukraine у містах з населенням понад 50 тис. осіб, оприлюднило галузеве об'єднання «Радіокомітет».

 

За результатами четвертої хвилі п'ятірку лідерів очолює «Хіт ФМ» (1,09%), за ним іде «Русское радио» (1,01%). Третє місце посіло радіо «Шансон» (1,01%), яке нещодавно приєдналося до дослідження і показники якого оприлюднюються вперше. Четверту і п'яту сходинки посіли «Ретро ФМ» (0,71%) і «Люкс ФМ» (0,65%). Ці радіомережі у такій само послідовності складають п'ятірку лідерів і за середньотижневим охопленням.

 

 

 

На графіках не відображено рейтингів категорії «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано рейтинги Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера».

 

«Поточна хвиля радіодослідження по мережі, що проводилося наприкінці 2012 року, виявила ще один цікавий факт на користь радіо. Виявилося, що частіше за все в родині покупки в сегменті FMCG здійснює саме радіослухач - у 47% випадків», - зазначив голова «Радіокомітету» і виконавчий віце-президент групи «АДВ Україна» з медіасервісу Олександр Барановський. На його думку, на це варто звернути увагу представникам сегменту FMCG, що може стати гарним потенціалом для зростання ринку радіореклами.

 

 

На думку керівника Центру маркетингових досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників, координатора «Радіокомітету» Віталія Гордузенка, результати рекламної кампанії на ТБ в комбінації з радіо є набагато кращими, ніж у випадку використання телереклами як єдиного каналу комунікації. «Світова практика використання радіореклами FMCG-брендів показує, що переміщення 20% рекламного бюджету з ТБ на радіо дозволяє збільшити обсяг продажу до 15%», - стверджує він.

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Опитування проводиться серед мешканців міст «50 тис.+» віком 12-65 років. Обсяг вибірки становить 11 756 респондентів. Четверта хвиля дослідження проводилася 10 жовтня - 16 грудня 2012 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду