Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах-мільйонниках від GfK, січень-липень 2012 року

19 Вересня 2012
10752
19 Вересня 2012
15:09

Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах-мільйонниках від GfK, січень-липень 2012 року

10752
«Радіокомітет» оприлюднив перші дані дослідження слухання радіо в містах-мільйонниках, що проводиться компанією GfK Ukraine
Перша хвиля дослідження аудиторії радіо в містах-мільйонниках від GfK, січень-липень 2012 року

Щотижнева аудиторія радіо в містах-мільйонниках складає 86,9%, а середньодобова аудиторія - 64,4%. Таким чином, 2/3 населення цих міст слухає радіо хоча б раз щодня. Такі дані першої хвилі дослідження* аудиторії радіо в містах-мільйонниках, що проводить компанія GfK Ukraine, оприлюднило індустріальне об'єднання «Радіокомітет».

 

 

Рівень середньодобового охоплення аудиторії в містах-мільйонниках, за цими даними, загалом відповідає загальноукраїнським показникам, але значно вищий за охоплення в містах із населенням 50-100 тис. осіб.

 

 

Популярним місцем слухання радіо серед мешканців міст-мільйонників є автомобіль, зазначають дослідники. Лідер такого слухання - Одеса. Тут така аудиторія у відсотковому відношенні складає 24,5% (майже кожен четвертий одесит слухає радіо, перебуваючи у авто). Київ займає другу позицію за співвідношенням кількості слухачів радіо в авто.

 

 

Відсоток денного слухання в автомобілі переважає у вихідні дні, ранкового і вечірнього - у будні.

 

 

За даними «Радіокомітету», найбільший інтерес до радіо в містах-мільйонниках виявляють слухачі у віці 25-45 років. Серед них 92% слухають радіо хоча б раз упродовж тижня, 69% - щодоби.

 

Трійку лідерів рейтингу у містах-мільйонниках очолюють радіомережі холдингу «ТАВР-медіа» «Хіт-ФМ» (формат Hit Radio), «Русское радио» (формат Hot AC) та Kiss FM (формат Dance Radio).

 

 

За середньодобовим охопленням радіостанцій у містах-мільйонниках лідирують «Хіт-ФМ», «Русское радио» та «Люкс ФМ».

 

 

У попередніх двох діаграмах не відображено рейтингів категорії «Інше» та «Не знаю». З-поміж іншого приховано рейтинги таких мереж, як «Шансон» і «Шарманка» з Business Radio Group, Першого каналу Національного радіо (УР-1) та «Радіо Ера», які в минулорічному дослідженні компанії TNS входили до топ-15 радіомереж («Шансон» посідав другу позицію).

 

«Ця хвиля досліджень відрізняється від стандартної тим, що забезпечує достатню наповнюваність цільових груп для міст-мільйонників. Для ринку радіореклами - це можливість якісного планування рекламного розміщення на радіо в мегаполісах», - заявив голова «Радіокомітету» та виконавчий віце-президент групи «АДВ Україна» з медіасервісу Олександр Барановський.

 

Нагадаємо, що дані про специфіку слухання радіо у містах-мільйонниках будуть доступні ринку двічі на рік. Друга поставка результатів вимірювання запланована на кінець 2012 року.

 

* Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення індустріального об'єднання «Радіокомітет». Перша хвиля дослідження в містах-мільйонниках проводилася за період 23 січня - 15 липня 2012 року. Вибірка - населення міст-мільйонників віком 12-65 років (Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса, Львів, Харків). Вибіркова сукупність становить 14033 респонденти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду