Незалежність від Дня Незалежності

23 Серпня 2012
11804
23 Серпня 2012
12:58

Незалежність від Дня Незалежності

11804
Що покажуть українські телеканали 24 серпня. Спецпроекти до свята приготували лише ТВі, Перший національний та «Україна». «Інтер» покаже «ВІА Гру» та пригоди Вєрки Сердючки, НТН – «Тараса Бульбу» Бортка.
Незалежність від Дня Незалежності

Двадцять перша річниця проголошення незалежності України - вже не ювілей. Тож телеканали вирішили особливо не акцентувати на національному святі, в порівнянні з минулим роком істотно зменшивши кількість проектів, підготовлених спеціально до Дня Незалежності. Щось особливе для своїх глядачів підготували лише «Україна», Перший національний і ТВі. Два останні також повторять минулорічні спецпроекти до Дня Незалежності, а ICTV запустить цикл тематичних сюжетів у «Фактах». Більшість каналів цього дня вирішили показати класичні або нові українські кінофільми - наприклад, на «1+1» вийде «Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь», а на «Інтері» «Білий птах із чорною ознакою».

 

 

Перший національний

 

Державний телеканал розпочав транслювати проекти до Дня Незалежності ще за тиждень до свята, і 19 серпня показав спецвипуск новин «Підсумки року». У проекті канал розповів про події, які, на думку його творців, були найбільш знаковими для України у 2012 році: «Євро-2012», Олімпійські ігри та здобутки українців у сферах культури. Також 20-22 серпня близько 10-ї ранку канал демонстрував класичне українське кіно - «Запорожець за Дунаєм», «Коліївщину» і «Наталку Полтавку». 22 серпня о 12.00 в ефір вийшла документальна стрічка «Ті десять років. Євген Сверстюк. 1981-1991», у якій ідеться про десять років, що передували здобуттю Україною незалежності. Героєм фільму став письменник, дисидент, політв'язень радянського режиму, лауреат Шевченківської премії, президент Українського пен-клубу Євген Сверстюк.

 

У День прапора (23 серпня) о 9.00 Перший транслює концерт пам'яті народного артиста України Назарія Яремчука, о 10.00 - «наживо» (з повтором о 21.15 у запису) - церемонію підняття державного прапора України в столиці за участю Віктора Януковича, а також підняття прапора в інших регіонах. О 12.10 розпочалася трансляція концерту до свята, а ввечері Перший демонструватиме урочистості з Харкова. Також упродовж дня Перший крутитиме п'ятихвилинний ролик про історію українського прапора. Раніше канал пропонував цей проект безкоштовно державним та комерційним каналам України та світу.

 

24 серпня о 9.15 в ефір Першого вийде документальний фільм власного виробництва «7300 днів», приурочений до минулорічного ювілею Незалежності. У фільмі про події 1991-2011 років говорять Леонід Кравчук, Віктор Ющенко, Олександр Мороз, Віктор Янукович, Іван Плющ, Сергій Бубка, Борис Колесников, Іван Драч, Олександр Попов та інші.

 

 


 

 

Протягом святкового дня канал вестиме пряму трансляцію урочистостей із нагоди Дня Незалежності: о 10.00 - із Володимирської гірки, об 11.00 - із палацу «Україна». О 12.30 демонструватиме концерт народних колективів, а з 19.00 - святковий концерт на Майдані Незалежності.

 

 

«1+1»

 

Як і в попередні роки, о 20.00 канал «1+1» покаже американський фільм «День Незалежності» Роланда Еммеріха з Віллом Смітом у головній ролі. О 23.00 вийде українська стрічка Михайла Іллєнка «Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь». Канал також підготував тематичні заставки - сюжети про українців, які зараз живуть у всіх країнах світу, але все одно залишаються українцями. Як повідомила прес-служба, робота над проектом почалася навесні і продовжилася влітку: творча команда керівника промо та дизайну каналу Романа Деріги знімала оформлення для «1+1 International». За 23 дні вони об'їхали шість країн - США, Ізраїль, Канаду, Італію, Португалію, Іспанію. Спеціально для заставок до Дня Незалежності для «1+1» група об'їхала і міста України (Київ, Запоріжжя, Ялту, Одесу і Карпати), аби «логічно завершити цей круговорот українців у світі».

 

 

 

 

 

«Інтер»

 

Канал особливо не акцентуватиме на святі Незалежності. 24 серпня о 17.00 в ефірі стартує новий проект про життя зірок «Глянець», перший випуск якого буде присвячено групі «ВІА Гра». 23 серпня о 5.10 та 24-го о 2.45 телеканал без перерв на рекламу показуватиме святкові концерти з Майдану Незалежності. А після мюзиклу «Пригоди Вєрки Сердючки» о 00.25 - український художній фільм Юрія Іллєнка «Білий птах із чорною ознакою».

 

 

ТВі

 

ТВі, як і Перший канал, показував проекти до Дня Незалежності впродовж тижня. Зокрема, 20 серпня розпочався повтор циклу фільмів Віталія Портникова «Журналіст і незалежність», приуроченого до двадцятої річниці Незалежності. А 24 серпня о 18.15 в ефірі каналу вийде новий спецпроект «Слава Україні!», в якому ведучі та журналісти розкажуть про десять головних успіхів країни за час незалежності. До студії також завітає десятеро людей, які реалізувались і стали брендами незалежної України в різних сферах. Вестимуть програму Вахтанг Кіпіані та Ілона Довгань.

 

 

«Україна»

 

У День Незалежності о 22.00 канал покаже прем'єру мок'юментарі-проекту компанії Signal Red «Мейд ін Юкрейн». Стрічка розповідає про найбільш значущі винаходи українців, без яких сучасний світ був би неможливий: гелікоптер, вакцина від туберкульозу, система пакетної передачі даних і багато іншого. Проект знято в стилістиці road movie і показує пригоди головних героїв - Дмитра та його сестри Олени.

 

По завершенні «Мейд ін Юкрейн» о 00.00 (повтор 25 серпня об 11.00) «Україна» транслюватиме прем'єру документального циклу «Додому на свята». Героями його випусків стануть популярні артисти театру і кіно, а також відомі медіаперсони. Це історії про людей, які досягли успіху в столиці, проте не забули, звідки вони родом.

 

 

НТН

 

24 серпня канал демонструватиме класику українського кіно: о 6.30 - «Вавилон ХХ» із Любов'ю Поліщук, Іваном Миколайчуком, Анатолієм Хостікоєвим та Іваном Гаврилюком; о 8.15 - музичну комедію «Пропала грамота». Зате о 19.30 в ефірі НТН буде російська історична драма Володимира Бортка «Тарас Бульба» з Богданом Ступкою в головній ролі. О 23.00 НТН покаже військову історичну драму 2004 року «Залізна сотня», яка оповідає про долю бійців Української повстанської армії.

 

 

 

СТБ, Новий канал та ICTV значних змін у сітці мовлення, пов'язаних зі святом Незалежності, не планують. ICTV в інформаційній програмі «Факти» планує показати серію сюжетів до Дня Незалежності. Крім того, як завжди о 20.17 вийдуть в ефір дві нові серії серіалу «Морські дияволи», детективний серіал «Прокурорська перевірка» та фільм-антиутопія «Еквілібріум».

 

СТБ в День Незалежності двічі (о 7.15 і 2.25) покаже радянський художній фільм «Королева бензоколонки». О 18.00 в ефір вийде проект про відомих людей «Зіркове життя», а о 20.40 - польський художній фільм Єжи Гофмана «Знахар».

 

Новий канал розважить глядачів своїм проектом «Піранії» (19.40), серіалом «Закрита школа» (20.00) та фільмом про професійного картяра «Меверік» о 21.00.

 

 

 

Ілюстрація - ridna.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Вікторія Білаш, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11804
Читайте також
28.08.2012 16:57
Михайло Бриних
для «Детектор медіа»
10 696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду