Фуксман свідчить, що СМЕ не давала згоди на продаж частки "Студії "1+1"

9 Червня 2006
20388
9 Червня 2006
18:26

Фуксман свідчить, що СМЕ не давала згоди на продаж частки "Студії "1+1"

20388
Фуксман свідчить, що СМЕ не давала згоди на продаж частки "Студії "1+1"

8 червня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд позову Ігоря Коломойського проти Олександра Роднянського стосовно придбання частки акцій у групі «Студія «1+1». Учора сторони справи за слухову вали свідчення власника 40% компанії «Інова фільм», а відтак частки компанії «Інтермедіа», і частки «Студії «1+1» Бориса Фуксмана.

За словами пана Фуксмана, він та Олександр Роднянський отримали пропозицію від Коломойського придбати частку в групі «Студія «1+1» в другій половині березня – на початку квітня 2005 р. Саме тоді вони повідомили потенційного покупця про переважне право на придбання частки компаній своїх американських партнерів СМЕ.

Як пояснює свідок, перша зустріч з Коломойським відбулась 8 травня в Римі. «Після неї представники СМЕ попросили письмового пояснення наших дій та пропозицій пана Коломойського. Тож був написаний лист, підписаний мною та Коломойським, з обговоренням того, що ми хотіли б зробити», - розповів Борис Фуксман.

Також він стверджує, що у листі від 10 червня (одна з обставин якою відстоюють свою позицію позивачі) не свідчив про підписання угоди, а в ньому лише обговорювались умова, за яких угода могла б бути здійснена. Фуксман наголошує, що у ньому  окремим пунктом відзначається переважне право на придбання частки «Студії «1+1» компанією СМЕ, та момент необхідної їх згоди на придбання будь-ким іншим. Ні цей лист, ні лист від 14 червня, ні паном Фуксманом, ні його юридичною службою не розцінювались як юридичний документ.

На думку свідка не може бути фактом підписання угоди і його зустріч з Коломойським, Роднянським, представниками СМЕ Бьорном та Вільямс 21 червня 2005 року в Женеві. Жодних зобов’язань чи угод не було підписано, а головним питанням обговорення було отримання згоди від СМЕ паном Коломойським. Вже у листі від 23 червня президент СМЕ Майк Гаріссон висловив свою позицію, зазначивши, що угода не може бути здійснена, принаймні до проведення реконструкції компанії. «Інших документів, які б висловили згоду СМЕ, не отримано і до цього часу», - стверджує Фуксман.

Довідка "ТК":

14 жовтня Ігор Коломойський подав позов з вимогою визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1””. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було. У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». За інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої кoмпанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

Перше судове засідання у справі відбулось 2 грудня 2005 року. На сьогодні відбулось понад 30 судових засідань.

На "1+1" відбулися кадрові перестановки. А Лаудер каже, що Роднянський і Фуксман ще не визначилися з продажем своїх акцій

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20388
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду