Роднянський не продав «1+1», бо не зустрівся з Коломойським?

13 Квітня 2006
22369
13 Квітня 2006
18:23

Роднянський не продав «1+1», бо не зустрівся з Коломойським?

22369
Сьогодні під час розгляду справи дійшла черга пояснень представника відповідача
Роднянський не продав «1+1», бо не зустрівся з Коломойським?

На сьогоднішньому засіданні у справі за позовом Ігоря Коломойського до Олександра Роднянського щодо визнання прав власності на частку у статутному фонді «1+1» у розмірі 70%, представник відповідача стверджував, що Роднянський не міг укласти угоду про продаж, тому що не був присутній на зустрічі в Женеві, про яку розказували представники Коломойського.

Нагадаємо, 14 жовтня Ігор Коломойський подав позов, де вимагає визнати за ним право власності на долю Роднянського в телекомпанії „Студія „1+1”. Однак засновники компанії стверджують, що такої угоди не було.

У судовому засіданні, окрім позивача і відповідача, третьою стороною виступає іноземна компанія «Інтер-медіа». Як раніше повідомляла ТК, за інформацією ТОВ „1+1”, її власниками є: компанія Сentral Мedia Еnterprises (60% статутного фонду), а також Олександр Роднянський і Борис Фуксман (по 20% кожний). Але голова ради директорів каналу Олександр Роднянський має право розпоряджатися 70% „1+1”, інші 30% знаходяться у власності дочірньої кoмпанії СМЕ - „Інтер-медіа”.

За словами представників позивача, угода між Коломойським та Роднянським була укладена в усній формі 22 червня 2005 року у місті Женева (Швейцарія) близько восьмої години вечора в офісі компанії «Ketcul» по вулиці Рудера Рожесері 29. Свідком домовленості був Тимур Новіков («Приватбанк»).
Сьогодні представник відповідача Олег Конопольський у своїх поясненнях заперечив цю інформацію: «Я хочу наголосити на тому, що Роднянський не вчиняв жодних дій, про які зазначали в поясненнях та обґрунтуваннях представники позивача і сам позивач. Перемовини о 20 годині 22 червня в місті Женева, в офісі компанії «Ketcul» не велися, бо  відповідач був відсутній у вказаному позивачем місці».

Раніше представники позивача стверджували, що за цією угодою Коломойський мав отримати частку у розмірі 70% статутного фонду ТОВ «1+1». Ціна, з якою сторони погодились, становила 70 мільйонів доларів. За їх словами право власності на цю частку до Коломойського переходить з моменту сплати завдатку у розмірі 2 мільйонів доларів, а остаточний розрахунок зобов’язувалися провести після реєстрації змін у реєстраційних документах . Крім усної угоди 22 червня, як зазначив представник позивача Карташов, Коломойський не укладав ніякої іншої.

В матеріалах справи знаходиться лист від 10 червня, який спершу був підставою позову Коломойського. Цей лист підписаний Фуксманом, Бьорком (президент компанії СME), Роднянським та Коломойським. В ньому мова йшла про певні переговори щодо можливого придбання Коломойським частки в підприємствах «Studio 1+1 Group”. Під «Studio 1+1 Group” сторони переговорного процесу визначали, відповідно до листа СМЕ, такі структури, як Innova Film GmbH (Німечина), International Media Services (Бермуди), TV Media Planet (Кіпр), Intermedia (Україна), “1+1” (Україна). Представники позивача тлумачать цей лист як згоду СМЕ на продаж «1+1».

Олег Конопольський підтвердив ведення переговорного процесу між Роднянським, Фуксманом, представниками СМЕ та Коломойським, а також існування листа від 10 червня. «Все що робилося до 10 червня і 10 червня мало в собі намір укласти угоду, і в листі якраз викладалися ті обставини, які б мали знайти своє відображення в майбутньому, за яких угода взагалі могла б мати місце». Однак, за його словами Роднянський жодним чином «не домовлявся і не міг домовлятися окремо з Коломойським про продаж каналу «1+1», а переговори велися щодо купівлі-продажу не однієї телекомпанії, а в цілому частки «Studio 1+1 Group”. «Ці наміри могли бути здійснені в комплексі і лише за згодою ради директорів СМЕ», - підкреслив він.

Наступне засідання у справі відбудеться 17 квітня.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22369
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду