Суд не дозволив «Студії «1+1» брати участь у справі Коломойського проти Роднянського

10 Березня 2006
23914
10 Березня 2006
15:03

Суд не дозволив «Студії «1+1» брати участь у справі Коломойського проти Роднянського

23914
Втім, розгляд справи в Печерському суді може бути перерваний, оскільки вона невдовзі може бути взята до розгляду у Верховному суді.
Суд не дозволив «Студії «1+1» брати участь у справі Коломойського проти Роднянського

Вчора в Печерському районному суді відбулось перше засідання у справі за позовом Коломойського щодо частини статутного фонду „1+1” у розмірі 70% цього фонду, де в якості відповідача  виступав лише Олександр Роднянський. Як вже повідомляла «ТК», Апеляційний суд залишив в силі ухвалу судді Горяйнова (Печерський суд), якою він частково задовольнив заяви представників позивачів про часткову відмову від позову і залишив єдиним відповідачем по справі Олександра Роднянського.
В цьому засіданні « Студія 1+1» та «Інтер-медіа» не брали участь як сторони у справі.
Однак, представники  іноземної компанії переконані, що «Інтер-медіа» є повноправним учасником процесу.

«Відповідач є, ми були третьою особою на стороні відповідача, чому нас має не бути в цій справі,  ми не розуміємо. Адже  рішення у цій справі стосується інтересів компанії «Інтер-медіа», яка у випадку задоволення позову буде головним партнером Коломойського», - вважає представник «Інтер-медіа» Андрій Стельмащук.

В ході засідання представник Роднянського Олег Конопольський  заявив клопотання про залучення до справи в якості третіх осіб «Студію 1+1» та «Інтер-медіа».

Вислухавши думку сторін,  суддя не дозволив «Студії «1+1» виступати третьою особою у справі. Представники «Інтер-медіа» вважають це  рішення незрозумілим, оскільки інтереси каналу в цій справі так чи інакше зачіпаються. А представники позивача вважають рішення обгрунтованим.

«1+1» є об’єктом  спору. А в якості третіх осіб залучаються ті  особи, на права і обов’язки яких може вплинути дане рішення. Це рішення може вплинуту на кампанію «Інтер-медіа»,   яка підписувала установчий договір з Роднянським. Але в  даному випадку рішення, яке б воно не було, не вплине на права і обов’язки каналу», - впевнений представник Коломойського  Вячеслав Карташов.

А от  щодо компанії «Інтер-медіа», то суд вважає за можливе залучити її як третю особу у справі. Через це засідання було перенесене на 20 березня, оскільки суд направив компанії заяву Конопольського щодо залучення до участі в процесі.

Але представники компанії переконані, що «Інтер-медіа» й так залишається третьою особою, і будуть відстоювати цю позицію на наступному засіданні. Про це в коментарях «ТК» розказав Андрій Стельмащук: «Наша позиція полягає в тому, що ми й до цього часу третя особа, і не має підстав вважати, що ми цей статус втратили. Нам поки ще не зрозуліло,  чому ми не третя особа, ніякого судового рішення з цього приводу не було».

 На даному засіданні  інтереси Коломойського представляли, окрім юристів ВАТ „Укрнафта” , віце президент юридичної компанії «САЛКОМ» Наталія Кузнецова та генеральний директор Валерій Лукомський.

Втім, розгляд справи в Печерському суді може бути перерваний, оскільки вона невдовзі може  бути взята до розгляду у Верховному суді. 21 та 22 лютого Іноземна кампанія «Інтер-медіа» та ТОВ «Студія 1+1» подали касаційні скарги на ухвалу Печерського суду від 5 грудня 2005 року, якою  суд частково закрив  провадження у справі.

За словами Стельмащука,  Верховний Суд невдовзі має витребувати справу з печерського: «По законодавству це мало статися через 10 днів з моменту касаційної скарги. Ми сподіваємось,  що  до 20-го березня  це питання буде вирішено. ВС може прийти до висновку, що наші касаційні скарги обгрунтовані, і закриє впровадження у справі в цілому, а до цього часу суд першої інстанції може розглянути справу. За нашою інформацією,  суддя  Верховного Суду отримав справу 2 березня. Він має або прийняти її до розгляду, або відмовити у прийнятті.  Проте, підстав для відмови не бачу».

В той же час, представник Коломойського  Вячеслав Карташов вважає, що Верховний Суд зможе розглянути цю скаргу не скоро: «За нашою інформацією,  зараз ВС розглядає справи за 2004 та 2005 рік, через свою завантаженість». Також він переконаний в тому, що рішення ВС не вплине на розгляд справи в Печерському суді: «Мала вірогідність того, що ВС займе іншу позицію, оскільки це стане прецендентом і початком нової практики (щодо того, чи може суд розглядати одночасно справу, яка з одного боку розглядається за правилами цивільного судочинства (це вимоги до Роднянського та „студії 1+1”) та адміністративного судочинства з іншого боку (це вимоги до Печерської райдержадміністрації) – помітка „ТК”). . Ми не думаємо, що ВС піде на зміну своєї позиції».


Наталія Данькова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23914
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду