Телеканал «ТЕТ» хоче змінити засновників

25 Липня 2005
1251
25 Липня 2005
12:12

Телеканал «ТЕТ» хоче змінити засновників

1251
Про це в інтерв’ю «Телекритиці» повідомив голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко.
Телеканал «ТЕТ» хоче змінити засновників
Пан Шевченко розповів, що «ТЕТ» звернувся до Нацради з проханням внести зміни до ліцензії у зв’язку зі зміною засновників. Раніше засновниками були Київське обласне КП „Київ-Медіа”, м. Біла Церква; Борисов О.Д.; Суркіс І.Р.; компанія „Berwyn Enterprises Corp”, Британські Віргінські острови, а змінювались на: Суркіс І. Р. (20,001 %); ТОВ „Інвестпроект” (19,999 %), компанія “Sunifleon Holding Limited” (10 %), Британські Віргінські острови; ТДВ “ОМЕТА private”(29,999 %)„Shonest Investments Limited” (19,999%).

«У своєму статутному документі вони розписали, що Товариство з додатковою відповідальністю „ОМЕТА private” має 29,999 частки статутного капіталу товариства. Потім інша компанія має 10 %, інша − 19,999 %...,- каже Віталій Шевченко. - Коли ми це поскладали докупи, то виявилося, що неописаними залишаються формально 0,02 частки відсотка. Якщо вони припадають на „ОМЕТу private”, і її статутний фонд перевалює за 30 відсотків, ми маємо річ, яка не дозволена законодавством. Доля іноземних інвестицій має бути лише в межах 30%. Ми попросили роз’яснити цю арифметику власне компанію, і коли вона в нас була, вони з розумінням сприйняли наше прохання. І ми чекаємо, коли буде надана відповідна інформація. Якщо вона буде, ми до цього питання ще повернемося і внесемо зміни до ліцензії, оскільки це право самої компанії: визначати, хто в неї засновник, а ми лише відповідаємо за технічні дії і вносимо поправки в ліцензійні документи».

Читайте також:

Віталій Шевченко: «Для вирішення проблеми прозорості медіавласності треба внести зміни десь у 5-6 законодавчих актів»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду