Команда чи бригада?

15 Квітня 2004
810
15 Квітня 2004
11:41

Команда чи бригада?

810
Ті, хто мав нагоду подивитися вчора ввечері теленовини, нарешті загалом заспокоїлися. Віктор Янукович нарешті привселюдно означений як претендент на посаду майбутнього президента. Як було проголошено - від „демократичних сил”.
Команда чи бригада?
Вітчизняне телебачення „обставило” цю подію в кращих традиціях: схвильовані земляки, найкращі відгуки, тремтливі сльози на очах від очікування цієї події. Нарешті! Витримано навіть соціальний склад Донбасу - висловилися ветеран, жіночка, представник інтелігенції.

Проте глядачі, які давно не були в шахтарському краї або не знають Віктора Федоровича взагалі, не зрозуміли одного – всі, хто виступив того вечора перед телекамерами, говорили про якусь команду, яка ніби нарешті прийшла до влади в країні разом із висуванцем, а відтак, обравши президентом В. Януковича, ми заживемо ще краще. Тоді, „коли нас в бій пішле товариш Сталін і перший маршал в бій нас поведе!”, - як колись співалося.

Ніхто не відкидає безперечну харизму діючого прем’єра. Неозброєним оком видно складний період в житті Віктора Януковича. Не тільки у стосунках з опозицією, а й з главою держави. Особливо з огляду на невдалий результат політичної реформи. Крім того, поява у ошатних кабінетах на столичній вулиці Грушевського переважної більшості представників «донецьких», їхня агресивна поведінка щодо «дніпропетровців» уже викликає спротив з боку інших українських „кланів”, „бригад” та „команд”. І, схоже, конфлікт між ними тільки загострюється. Про це засвідчила, зокрема, тривала відсутність „енергетичного” міністра.

Тому цілком природно виникає питання - про яку команду примусили говорити в камери бідних людей? Про донецький „Шахтар”, Індустріальний Союз Донбасу чи про кого?

Так званий коаліційний уряд, який постійно трусять кадрові негаразди та гучні відставки, і який відверто дурить народ, перепрошую, аж ніяк не виглядає командою. Скоріше „бригадою”. Ось уже минув рік, як хлопці обіцяла заплатити людям борги „найближчим часом”, й пенсіонери, нарешті, відчули полегшення у власних кишенях. Відгородившись від Європи та й усього світу „добросусідським” тином власної непередбачуваності, ця команда „приймає ванни вдома, вдаючи, що є водолазом-глибоководником”.

Вибори губернатора в Каліфорнії показали, що головне для Америки - відчуття сили. Вибори керівника Алтайського краю продемонстрували, що для росіян головне - почуття гумору. А що головне для нас?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Інститут політичного моделювання,для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
810
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду