Провідні українські телеканали об’єднуються для спільної роботи з державою у сфері реклами

28 Січня 2004
1013
28 Січня 2004
11:53

Провідні українські телеканали об’єднуються для спільної роботи з державою у сфері реклами

1013
Провідні українські телеканали об’єднуються для спільної роботи з державою у сфері реклами. Про це було повідомлено учора у вечірньому випуску програми "Факти" каналу ICTV.
Провідні українські телеканали об’єднуються для спільної роботи з державою у сфері реклами
Меморандум про це підписали українські телевізійні канали та Державний комітет з питань технічного регулювання та споживчої політики. Керівники каналів переконані, що реклама має формувати новий імідж України, а також пропагувати серед молоді здоровий спосіб життя. Телевізійники створять громадську раду з питань реклами, приєднаються до розробки національних стандартів у рекламній сфері. Телеканали, кажуть, також братимуть участь у розробці законопроектів, які б підвищували вимоги до якості реклами.

"Вы представляете одну из ветвей власти. И, на мой взгляд, средства массовой информации, все-таки, работают лучше. Они менее заангажированы, они сами по себе становятся состоятельными, они сами могут проводить в жизнь свою политику", - сказав під час підписання меморандуму голова Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Леонід Школьник.

Своїм основним завданням у сфері захисту прав споживачів від порушень законодавства про рекламу Державний Комітет України з питань технічного регулювання та споживчої практики вважає виявлення фактів розповсюдження недобросовісної реклами, її припинення, застосування санкцій до порушників. Недобросовісною рекламою вважається реклама, яка внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, умовчання, порушення вимог щодо часу, місця і способу розповсюдження та інших вимог, передбачених законодавством України, вводить або може ввести в оману споживачів реклами, завдати шкоди особам та державі.

До компетенції Державного Комітету України з питань технічного регулювання та споживчої практики входять повноваження щодо визнання реклами недобросовісною. Підстава, на якій розпочинають справи щодо порушення рекламного законодавства. Справи про порушення законодавства про рекламу розглядаються органами Державного Комітету України з питань технічного регулювання та споживчої практики на підставі: подання державних органів і громадських організацій; власної ініціативи Державного Комітету України з питань технічного регулювання та споживчої практики (територіальних органів); звернення споживачів.

Подання, заява про порушення законодавства про рекламу вносяться до органів Державного Комітету України з питань технічного регулювання та споживчої практики за місцем здійснення порушення. Вони розглядаються у місячний термін. За наявності ознак порушення законодавства про рекламу приймається рішення про початок розгляду справи, про що повідомляються заявники.

За результатами розгляду справи приймається рішення, яке може передбачати заборону реклами та її публічне спростування; публікацію відомостей, що коригують (уточнюють, доповнюють) рекламу; накладення штрафу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1013
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду