В Одесі закрили телепрограму, журналісти якої відмовились займатися “політичним брудом”

6 Лютого 2002
616
6 Лютого 2002
13:47

В Одесі закрили телепрограму, журналісти якої відмовились займатися “політичним брудом”

616
Колектив “Гарячої лінії” вважає, що програма пала жертвою виборчих перегонів довкола крісла міського голови. Керівництво телеканалу “Одеса-плюс” закрило програму новин “Гаряча лінія”. Це сталося 2 лютого, журналістам не дозволили навіть вийти в ефір з двома останніми випусками, запланованими в програмі.
В Одесі закрили телепрограму, журналісти якої відмовились займатися “політичним брудом”
Як повідомила головний редактор програми Марина Калмикова, керівництво каналу давало прямі вказівки висвітлювати виключно “негатив” у житті міста, а також, у порушення закону про вибори, розпочати агітацію за нового власника телеканалу, голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, який збирається балотуватися на посаду мера в Одесі. Марина Калмикова повідомила власкору ІМІ, що було проведено кілька зустрічей з Олексієм Котусєвим та його заступником де їх постійно критикували за те, що “ми робимо не те, що їм хочеться”.

Директор телекомпанії “Одеса-плюс” Іван Позняков інакше пояснює причини зняття програми з ефіру: “Творча група Марини Калмикової працювала за договором, строк якого закінчився 31 січня. У зв’язку з низьким професійним рівнем цієї групи і невідповідністю якості програм стандартам телекомпанії, керівництво вирішило не продовжувати договір на співпрацю з цією групою”.

Стало відомо і про анонімні погрози на адресу пані Калмикової. Її попередили, що якщо інформація про “внутрішній” конфлікт, який виник, буде поширюватися, може виникнути загроза життю не лише журналістки але і членам її родини.

Вона висловила готовність звернутися до суду і шукати для програми “Гаряча лінія” вихід на інших міських телевізійних каналах.

Свого часу багато протестів викликало зникнення з ефіру телекомпанії “Одеса-плюс” програми “ОКО” з двома телеведучими Ігорем Грінштейном та Сергієм Ковалинським.

Журналістам було відмовлено у подальшій співпраці після виступів народних депутатів України Юрія Кармазина та Віктора Шишкіна.

У травні минулого року було вчинено замах на життя тодішнього директора телекомпанії Михайла Коломея. До дверей його квартири прикріпили вибуховий пристрій, який мав спрацювати о третій ночі. Михайло Коломей повідомив, що перед інцидентом вибухом йому зателефонували невідомі з погрозами, щоб він, як власник ТРК, переписав телекомпанію на третю особу, йому невідому. За даними ІМІ саме в цей час контроль над телекомпанією перейшов до О.Костусєва.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
imi,org,ua" target="blank">Інститут масової інформації
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду