"Вбивцю" Александрова будуть судити не раніше вересня 2002

28 Грудня 2001
538
28 Грудня 2001
15:02

"Вбивцю" Александрова будуть судити не раніше вересня 2002

538
Слухання справи у приміщенні Слов'янського міського суду призначене на 11. 00… одинадцятого вересня 2002 року. 27 грудня у Донецькому апеляційному суді відбулося попереднє слухання справи про звинувачення Юрія Вередюка у вбивстві журналіста Ігоря Александрова. У результаті, суддя Іван Корчистий постановив, що органами досудового слідства не було порушені норми КПК при порушені справи, справа прийнята до виробництва, а слухання його у приміщенні Слов'янського міського суду призначене на 11.
"Вбивцю" Александрова будуть судити не раніше вересня 2002
00… одинадцятого вересня 2002 року.

Багато хто передбачав, що суду не буде до виборів. Але таке… Суддя пояснив ці терміни тим, що "у Донецькій області важкий стан з нерозглянутими справами". "І у нас на 1 січня 2002 року нерозглянутих - 157 справ. І всі справи перепризначати протягом всього року… Тобто ця справа йде по черзі тих справ, які вже призначені. Тому тут немає ніякого злого наміру, чому у вересні, а не у липні чи у жовтні".

Іван Корчистий висловив думку, що ця дата остаточна, і перенесення на більш ранні терміни просто неможливе. Враховуючи резонансність справи Александрова, суд, з його слів, розглядав можливість початку слухань у березні-квітні, але безрезультатно. Суддя також передбачив, що слухання справи триватиме не один місяць і, "життя є життя", можливо навіть справа буде повернена на дослідування.

Адвокати Богдан Ференц і Владислав Ющенко, які представляють інтереси потерпілих на попередньому слуханні не були присутні. Владислав Ющенко - адвокат сина Ігоря Александрова, який дізнавшись про дату суду по телефону, був здивований такими термінами. З його слів, суд порушив 256 ст. КПК України, яка передбачає розгляд справ не пізніше 10, а у разі складності, не пізніше 20 діб від дня попереднього розгляду. Правда, відзначив адвокат, це порушення не є істотним, оскільки така практика є тотальною для українських судів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду