Невеселі перспективи правового регулювання в Україні питань інформатизації

27 Серпня 2004
1375
27 Серпня 2004
12:40

Невеселі перспективи правового регулювання в Україні питань інформатизації

1375
Грунтовний юридичний аналіз проекту Закону України “Про діяльність у сфері інформатизації” привів до висновку, що в дійсності Законопроект призведе до наслідків, діаметрально протилежних зображеним авторами у пояснювальній записці документу. Грунтовний юридичний аналіз проекту Закону України “Про діяльність у сфері інформатизації” привів до висновку, що в дійсності Законопроект призведе до наслідків, діаметрально протилежних зображеним авторами у пояснювальній записці.
Невеселі перспективи правового регулювання в Україні питань інформатизації
Трохи забігаючи наперед, наголосимо, що визначення усіх об'єктів діяльності у сфері інформатизації у Проекті ґрунтуються на прив'язці до “інформаційного продукту”, який за ст.1 Проекту являє собою – цифрові дані (лише!), призначені для задоволення інформаційних потреб користувача, у тому числі програмний продукт; “цифрові дані”, у свою чергу, визначаються як будь-які дані в електронній формі, придатні для оброблення засобами інформатизації та передачі телекомунікаційними мережами.

Не важко здогадатись, що автори спробували замістити прогалини у сфері правовідносин, пов'язаних з обігом інформації, новими нормами і, насамперед, врегулювати фактично існуючі відносини між суб'єктами у мережах, зокрема, у мережі Інтернет (це, здається, постало головною підставою активістам інтернет-спільноти бити на сполох ). Більш безпосередньо кажучи - замістити прогалини під девізом “Все, що не дорегульовано- зарегулюємо самі і на власний розсуд”. Інша справа, в якій манері це зроблено. Повністю прочитати текст можна тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
медіа-юрист
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1375
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду