Будуть внесені зміни до деяких законів про ЗМІ

17 Жовтня 2001
1514
17 Жовтня 2001
14:06

Будуть внесені зміни до деяких законів про ЗМІ

1514
Леонід Кучма підписав Закон України “Про внесення змін до деяких законів України за результатами парламентських слухань “Проблеми інформаційної діяльності, свободи слова, дотримання законності та стану інформаційної безпеки України”.
Будуть внесені зміни до деяких законів про ЗМІ
Як відомо, на попередній варіант цьго закону, прийнятий парламентом, глава держави наклав вето. Зокрема, його не влаштувало, по-перше, автоматичне пролонгування на два роки термінів ліцензій ТРК, виданих попереднім складом Національної ради з питань ТБ і РМ у 1995 – 1999 роках. По-друге, право місцевих державних органів визначати пріорітетність регіональних телерадіоорганізацій у конкурсному відборі мовників (хоч і дорадче).

Народні депутати погодилися із зауваженнями Президента, вилучивши ці положення з редакції Закону, прийнятого Верховною Радою 13 вересня ц.р. Новий закон вносить зміни до шести діючих нормативних актів у сфері ЗМІ, у т.ч. до Законів “Про телебачення і радіомовлення” та “Про Національну Раду України з питань ТБ та РМ”. Згідно існуючої практики, новий закон буде введено в дію в день його опубліковання в газетах “Голос України” та “Урядовий кур’єр”. Голос України” та “Урядовий кур’єр”. Найближчим часом “Детектор медіа” дасть розгорнутий коментарій основних положень цього закону.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
експерт ТБ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1514
Читайте також
27.09.2001 12:22
Анна Шерман
«Детектор медіа»
2 211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду