Віктор Зубанюк: «Я насамперед зосереджуся на «Газеті 24» та інтернет-порталі»

12 Грудня 2007
40790
12 Грудня 2007
21:21

Віктор Зубанюк: «Я насамперед зосереджуся на «Газеті 24» та інтернет-порталі»

40790
Віктор Зубанюк: «Я насамперед зосереджуся на «Газеті 24» та інтернет-порталі»
На прохання кореспондента «ТК» прокоментувати своє призначення, Віктор Зубанюк, від сьогодні – гендиректор «МедіаДому», спочатку здивувався: «Звідки ви знаєте? Я ж в компанії лише кілька годин…», проте від коментарів не відмовився, передовсім зазначивши:
 
У ресурсів «МедіаДом» великий потенціал – буду старатися його реалізувати. Я насамперед зосереджуся на двох проектах – «Газеті 24» та інтернет-порталі «24».
 
- А телеканал ТОНІС?
- Каналом є кому займатися, а мені, дай Бог, розібратися з тим, що я вам назвав.
 
- Коли до вас надійшла пропозиція і чому ви вирішили на неї погодитися?
- Погодився, бо це цікава робота. Але я її не шукав – це на мене вийшли. Пропозиція до мене надійшла досить давно, ми обговорили позиції і взаємне бачення проекту. Далі напевно засновники приймали рішення… Можу припускати, що крім мене були й інші кандидати.
 
- Екс- керівник «МедіаДому» Микола Княжицький та екс-шеф-редактор «Газети 24» Віталій Портніков публічно заявляли про те, що основою конфлікту між засновником «МедіаДому» і ними були цензурні моменти. Ви якимсь чином проговорювали із засновником питання цензури і те, яким чином убезпечити колектив від цензурного тиску?
- Наскільки мені відомо, ще до моєї появи почав готуватися документ, який регулюватиме усі питання взаємин між засновником та редакцією. Зараз редакційний статут у роботі. Думаю, протягом тижня – двох це питання буде остаточно вирішене.
 
- Які зміни очікують на газету і портал? Чи очікувати якихось докорінних змін?
- Докорінним чином навряд чи буде щось змінюватися, але певні корективи до стратегії розвитку, звісно, буде внесено. Ідеться про нові проекти, які буде реалізовано в рамках «Газети 24», які підвищать її рекламну потужність. Але це буде не сьогодні, не завтра, і навіть не в цьому році…
 
- Нововведення стосуватимуться наповнення газети чи рекламних стратегій?
- І того, і того. Це речі взаємопов’язані. Ми будемо підвищувати привабливість ресурсу через привабливість контенту. Велика помилка, вважаю, відділяти одне від одного. Хто відокремлює – той і програє.
 
- Ви вже знаєте, кого із журналістів ви покличете до себе?
- Зарано про це говорити. Скажу лише одне: я би не хотів починати із докорінної зміни команди. Взагалі, кадрові питання краще адресувати не мені, гендиректорові «МедіаДому», а Олегу Іванцову, який нині виконує обов’язки головного редактора «Газети 24». Багато що залежить від нього.
 
- Невже нікого не покличете з ОБОЗу?
- Треба завтра прокинутися… Ще зарано про це говорити. Я ще не розібрався… «МедіаДім» – це велике господарство, багато людей, багато підрозділів. Я поки не знаю 98-ми % людей, із якими мені доведеться працювати. Єдине, що можу сказати, що самі проекти – цілком життєздатні. І якби я хоч на йоту в цьому сумнівався, я би взагалі сюди не йшов.
 
Віктор Зубанюк у журналістиці з 1982 року. Був власкором російської газети «КоммерсантЪ», керував українським бюро ВД «КоммерсантЪ», був першим заступником головного редактора тижневика «Галицькі контракти», головним редактором журналу «Компаньон», головним редактором тижневика «Kyiv Weekly», головним редактором проекту «Утро.ua».  В серпні 2007 року звільнився з посади головного редактора Інтернет-видання «Оглядач», на яку був призначений у червні цього ж року. Причиною звільнення став цензурний конфлікт із  власником ресурсу політиком Михайлом Бродським. «У Михайла Юрійовича своєрідне поняття про свободу слова», - так прокоментував «Детектор медіа» своє звільнення Зубанюк. Конфлікт між екс-головним редактором та власником «ОБОЗу» вилився у відкриту полеміку на «Детектор медіа».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40790
Читайте також
15.11.2007 18:29
Світлана Остапа
14 899
24.10.2007 13:19
Тарас Загородний
для «Детектор медіа»
30 929
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ответ
5870 дн. тому
Неправда.
вопрос
5873 дн. тому
а правда, что Газету 24 купил Ахметов??????
Йося
5943 дн. тому
Ивану: тем, кто может и имеет доступ, не надо рассказывать, как красть деньги и промышлять заказухами. Вы ведь сами умеете, не так ли? С таким знанием дела и настойчивостью об этом пишете под разными именами... Странно что этого человека - Зубанюка - до сих пор не посадили, а подчиненные хорошо о нем отзываются. Не правда ли? Тем более, что подчиненные как правило знают, что их начальник тырит деньги и промышляет заказухами.)))
иван
5947 дн. тому
контра+коллега: еще раз для непонятлив - работать в ПОДЧИНЕНИИ зубанюка - одно, а совсем другое работать С НИМ. нет, он что по вашему будем вам рассказывать как красть деньги или промышлять заказами? может с подчиненными у него все в порядке - не спорю
контра
5947 дн. тому
Улыбнуло: "Контракты"... плюются))) Там еще кто-то остался, кто помнит Зубанюка? Он уже лет 7 или 8 там не работает. Как давно это было! Там трижды, наверно, коллектив поменялся. Началось еще при Тихом. Этот успешно поломал все, что построил Зубанюк, и и также успешно опустил "Контракты" ниже плинтуса. Хотя, да, два-три человека еще осталось. О двоих точно знаю. Не верю, что кто-то из них плохо относится к Андреевичу. Его уважали, потому что профессионал и нормальный мужик. Может, чересчур скромный, пиарить себя или не умеет, или не хочет. По нынешним временам это недостаток. А как босс - таких немного. Мог, конечно, и трахнуть, но никогда - напрасно. Вообще я о тех годах вспоминаю ностальгически. Больше уже не удавалось поработать в такой обстановке. На работе было действительно интересно и все переживали за газету как за свое. У Андреича получается создать атмосферу. Терпеливо учил нас профессии, - учить он умеет. Если бы владельцы "ГК" не страдали дурью и не устроили между собой игру в перетягивание каната... Зубанюк не выдержал того барадака и хлопнул дверью, а мы тогда очень жалели, что он ушел. Кто работал в "Контрактах" того времени, подтвердят. Не знаю, какие у него в "Газете "24" полномочия, но не думаю, что кто-то там пожалеет о его приходе. Кроме, конечно, лодырей и дураков, если они там имеются)))
коллега
5948 дн. тому
2другой редактор: кто? кто плюется? какие редакции??? вернее, какие деятели из этих редакций? у меня есть вопросы к чистоте их репутаций... может, вы просто не будет мешать человеку заниматься своим делом...в редакциях, где вы работаете, я так понимаю, с главредом и гендиром все сложилось. Ну так вот и радуйтесь! А за коллег не переживайте, либо, если так сильно переживаете, помогите работу найти - вот это будет конструктивно)))) Виктор Андреевич, рада за Вас! Удачи!
5950 дн. тому
"поэтому он зубанюк.." вы татьяна темная, мелкая личность. может поймете разницу между "работать с зубанюком в качестве подчиненной" и "РАБОТАТЬ с зубанюком"?
Танюха
5950 дн. тому
Только "говноступы" такое и пишут. За глаза. Из зависти. Лишь бы хоть как-то очернить человека, пусть, мол, потом отмывается. А вот В. А. никогда бы не опустился до таких мерзостей. Поэтому он Зубанюк, и его многие уважают, а вы - анонимные "изглазы" и "другие редакторы" - жалкие, убогие людишки. Обыкновенные подлецы.
Излаз
5950 дн. тому
Прохиндей, джинсовик, примитив. Работал в 2000 в Коммерсанте, откуда вылетел за заказные публикации. Его формат - Дальнобой. Может, еще, Говноступ. Не более
другой редактор
5951 дн. тому
анализируя репутацию Зубанюка и отзывы коллег об этом специалисте (Контракты и Компаньон плюются), настоятельно рекомендовал бы главреду 24 четко обозначить полномочия. Генеральный директор НЕ ИМЕЕТ ПРАВА вмешиваться в редакционную политику. Это надо задокументировать и, поверьте, ваша газета только выиграет от этого. Держитесь. когда-то ветра утихнут или вы сами уйдете на приличную работу, а все эти специалист пусть делают что хотят
иван
5951 дн. тому
удачи, Виктор Андреевич. Надеюсь то, что вы {CENSORED}, в медиадоме выкупят намного быстрее чем бродский
Танюха
5951 дн. тому
Удачи, Виктор Андреевич! Думаю, многие бывшие Ваши подчиненные вам ее сейчас желают. Большому кораблю - большое плавание!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду