Мураєв заявив, що не планує продавати NewsOne

Мураєв заявив, що не планує продавати NewsOne

15 Червня 2018
3722
15 Червня 2018
11:34

Мураєв заявив, що не планує продавати NewsOne

3722
Власник NewsOne Євген Мураєв розказав, що останнім часом до нього не надходили пропозиції щодо купівлі телеканалу
Мураєв заявив, що не планує продавати NewsOne
Мураєв заявив, що не планує продавати NewsOne

Про це Мураєв сказав в інтерв’ю «Новому времени. Бизнес», відповідаючи на запитання журналіста щодо можливих планів лідера «Украинского выбора» Віктора Медведчука придбати телеканали «112 Україна», ZIK та NewsOne.

«Насправді я не планую продавати телеканал. Зі мною подібні бесіди, останнім часом, навіть ніхто не вів», – відповів власник NewsOne.

Мураєв також сказав, що «у світі немає активів, які не продаються» і зазначив, що продаж каналу Медведчуку можливий лише у разі, якщо їх світогляди щодо розвитку NewsOne збігатимуться.

«Якби я розумів, навіщо йому ресурс, як він ним буде розпоряджатися і з якою метою, і це збігалося б із моїм світоглядом, то, все можливо. Але я з ним не знайомий, і я сумніваюся, що така взагалі пропозиція надійде», – сказав пан Мураєв.

За словами власника NewsOne, наразі вплив новинних каналів і їх перегляди сильно збільшилися.

«Сьогодні інфотейнмент замінив інтертейнмент. Люди стали віддавати перевагу новинам, а не серіалам. І рейтинги Nielsen, на мою думку, не відображають реальної картини телепереглядів. Я, наприклад, не знаю жодної людини, яка би дивилася ТРК Україна, а він перший у рейтингах. Той самий Інтер давно не продукує нічого нового в контенті, але за рейтингами все одно тримається у топі. Тому, я думаю, що система вимірювання – це регульована і керована річ і не відображає дійсність. По суті, зараз інформаційні канали сильно наступають на п'яти монстрам, а за впливом на політику значно випереджають їх. Тому, за контроль над новинними каналами йде боротьба», – сказав власник NewsOne.

Нагадаємо, у січні 2017 року тоді ще генеральний продюсер каналу (на випробувальному терміні) Дмитро Носіков повідомив «Детектору медіа», що топ-менеджмент компанії знаходиться в стадії переговорів з потенційним покупцем або інвестором каналу.

Згодом «Детектору медіа» з власних джерел стало відомо, що до каналу можуть бути причетні олігарх Ринат Ахметов і Сергій Тарута. В інтерв’ю «Детектору медіа» пан Мураєв цю інформацію спростував і заперечив вплив на канал фінансово-промислових груп або влади.

У листопаді 2017 року в ЗМІ з'явилася інформація, що канал нібито фінансує власник «1+1 медіа» Ігор Коломойський. У публікаціях, зокрема, стверджувалося, що медіагрупа начебто частково профінансувала створення нового ток-шоу «Український формат», перший випуск якого з’явився на NewsOne 15 листопада. Внесок «1+1 медіа» начебто полягав у витратах на створення студії в шостому павільйоні Кіностудії ім. Довженка, проведенні зйомок та організації рекламної кампанії з використанням великої кількості білбордів. Внеском телеканалу NewsOne стала робота ведучих та розробка загального сценарію програми. Зазначимо, що зараз більшість із цих публікацій ЗМІ не відкриваються.

У відповідь «1+1 медіа» розповсюдила заяву про те, що вона не купувала телеканал NewsOne. Канал також спростував повідомлення ЗМІ про продаж.

Згодом «Детектору медіа» вдалося з'ясувати, що консультантном творчої групи ток-шоу «Український формат» на NewsOne виступають політтехнологи Володимир Грановський і В'ячеслав Піховшек. Пан Грановський у минулому співпрацював і, можливо, співпрацює й зараз, з Віктором Медведчуком та Дмитром Фірташем.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3722
Читайте також
25.10.2018 15:40
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 890
29.08.2018 19:19
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
10 456
24.01.2017 20:40
Гала Скляревська
8 188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду