«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях

«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях

18 Квітня 2018
2146
18 Квітня 2018
16:46

«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях

2146
Цього року національну телевізійну премію «Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях. Про це повідомили члени оргкомітету премії на прес-конференції 18 квітня.
«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях
«Телетріумф» вручатимуть у 73 номінаціях

Прийом заявок на «Телетріумф-2018» відбувався у 80 номінаціях. Але за результатами прийому заявок та оцінювання членами журі оргкомітет визнав такими, що не відбулися, 7 номінацій:

  • Освітня програма для дітей/підлітків
  • Анімаційна програма для дітей/підлітків
  • Режисер-постановник тематичної розважальної програми формату lifestyle
  • Сценарист/сценарна група гумористичної програми/шоу
  • Сценарист/сценарна група тематичної  розважальної програми формату lifestyle
  • Оператор-постановник тематичних розважальних програм формату lifestyle
  • Художник по світлу

Відтак, «Телетріумф-2018» вручатимуть у 73 номінаціях, повідомила виконавча директорка Української телевізійної академії Оксана Ісідорова.

Дивіться повний перелік номінантів.

Участь у голосуванні взяли 180 телевізійних академіків – членів журі премії. «Це 90% усіх академіків Української телевізійної академії», – повідомила пані Ісідорова.

Голова експертної ради Української телевізійної академії Ольга Захарова нагадала, що цьогорічний конкурс проходив за новим регламентом. По-перше, академіків було поділено на шість професійних гільдій, кожна з яких оцінювали певну частину номінацій. По-друге, було запроваджено нові номінації. «У нас були сумніви, чи відгукнеться ринок на нові номінації “Сайт каналу” чи “Спецпроекти для соцмереж”, але номінанти були, і вони проголосовані», – повідомила пані Захарова.

Також було змінено процедуру голосування. «Якщо раніше академіки визначали перше, друге та третє місце в номінації, то цього року вони виставляли оцінки від 1 до 10 балів за критеріями новизни, професіоналізму, оригінальності», – розповіла пані Захарова.

Крім цього, гільдії не ділилися на регіональні та національні, хоча в конкурсі були виділені регіональні номінації. Але «регіональні» академіки оцінювали всі номінації у своїх професійних гільдіях на рівні з «національними» колегами. На думку пані Захарової, це дозволяє підвищувати професіоналізм фахівців з регіонів.

«За результатами оцінювання та голосування ми вже маємо фідбек від колег. Були прикрі речі, коли в певних номінаціях конкуренція була не такою високою, як є на ринку, через певні непорозуміння, чи можна подавати роботи в номінацію. Ми визнаємо, що були помилки та деякі вади, але вони жодним чином не вплинули на прозорість і достовірність результатів», – резюмувала пані Захарова.

Прозорість і достовірність оцінювання засвідчив Дмитро Гринчишин, директор компанії «PwC Україна», яка виступає аудитором премії. Він розповів, що аудитору вдалося зафіксувати одну помилку системи підрахунку голосів: «Система досить точно рахує. Іноді підрахунок ускладнений, коли деякі учасники отримують однакову кількість балів. Був випадок, коли система неправильно визначила номінанта для шорт-листа, невірно вибравши учасника, в якого була однакова кількість балів з іншим учасником».

Нагадаємо, цього року національна телевізійна премія «Телетріумф» розширила кількість номінацій та ліквідувала поділ на національний і регіональний конкурси. Номінантів оцінюють представники шістьох професійних гільдій, на які поділили членів Української телевізійної академії.

Оновлений «Телетріумф» запропонував 80 номінацій: 35 програмних, 39 особистих, 6 регіональних. Прийом заявок розпочався 20 лютого і був продовжений до 14 березня.

Цього року церемонія нагородження відбудеться 25 квітня в приміщенні концерт-холу Stereo Plaza. Цьогорічний «Телетріумф» знову буде без телетрансляції чи телеверсії. Захід організовує компанія Film.ua Event. Церемонія матиме три пари ведучих: Брати Шумахери, Наталя Гарипова та Леся Нікітюк, Марічка Падалко та Руслан Сенічкін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2146
Читайте також
25.04.2018 18:30
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
22 145
18.04.2018 17:16
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13 196
08.12.2016 18:51
Детектор медіа
«Детектор медіа»
18 063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду