Голова Держкомтелерадіо спростував заяви щодо продажу «Укрвидавполіграфії» та друку підручників у Росії

Голова Держкомтелерадіо спростував заяви щодо продажу «Укрвидавполіграфії» та друку підручників у Росії

13:09,
12 Квітня 2018
2076

Голова Держкомтелерадіо спростував заяви щодо продажу «Укрвидавполіграфії» та друку підручників у Росії

13:09,
12 Квітня 2018
2076
Голова Держкомтелерадіо спростував заяви щодо продажу «Укрвидавполіграфії» та друку підручників у Росії
Голова Держкомтелерадіо спростував заяви щодо продажу «Укрвидавполіграфії» та друку підручників у Росії
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко заявив, що ДАК «Укрвидавполіграфія» не продаватиметься, оскільки приватизація підприємства заборонена законом України. Він також заперечив факт співпраці з країною-агресором.

Про це повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко у коментарі «Укрінформу» спростував відповідну заяву громадських активістів, яку вони зробили під час прес-конференції в Укрінформі 11 квітня. Також Голова Держкомтелерадіо заперечив  факт співпраці з країною-агресором.

«Замовлень на друк українських підручників Росія не одержувала і не одержить»,  - заявив Олег Наливайко.

«ДАК  «Укрвидавполіграфія» згідно з законом заборонена до приватизації. Це питання взагалі не може ніким розглядатися без рішення Верховної Ради», - зазначив пан Наливайко.

Починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання – українським імпортерам видавничої продукції - дозволи на ввезення з території держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій України понад 13,5 тис. видань. І це не кількість українських замовлень на друк у Росії, як заявили громадські активісти на прес-конференції в «Укрінформі», а кількість саме ввезень готового продукту походження РФ.

«Про українські замовлення на друк книжок у Росії взагалі не йдеться. Держкомтелерадіо до друку підручників стосунку не має. Ми давали дозвіл здебільшого на художню літературу. Але у нас друкується максимально 3,5 млн підручників на рік, причому виключно в Україні згідно з законом. Минулого року була потреба саме 3,5 мільйони. Тож жодної книги в Росії ми за бюджетні кошти не замовляли, а по-друге, наші підручники взагалі ніколи в Росії не друкувалися», - підкреслив голова Держкомтелерадіо.

Щодо голови правління ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» Василя Продана голова відомства зазначив, що претензій від аудиторської служби чи щодо планових показників підприємства у Держкомтелерадіо немає.

«Показники ДАК «Укрвидавполіграфія» прибуткові. Один з плюсів - що цього року, місяць тому, для Харківської книжкової фабрики було придбано нове обладнання. І зараз Харківська книжкова фабрика - одна з найсучасніших. Щодо аудиту, то Держаудитслужба провела повний аудит діяльності підприємства і ніяких суттєвих зауважень не знайшла», - сказав пан Наливайко.

Він також зазначив, що тільки-но завершиться дія контракту з Проданом, на посаду керівника ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» буде оголошено конкурс.

11 квітня громадські активісти провели прес-конференцію в НІА «Укрінформ», вимагаючи від Держкомтелерадіо усунути Василя Продана від керівництва ДАК «Укрвидавполіграфія», яке він очолив ще 2012 року і яке, за їхніми словами, підготовлено до продажу та включено до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2017 - 2020 роках. Вони також вимагали проведення публічного конкурсу на цю посаду. Крім того, голова ВГО «Українська Координаційна Рада» Андрій Хома заявив, що до Реєстру видавничої продукції РФ внесено українські замовлення на друк підручників у Росії.

Як повідомляв «Детектор медіа», Держкомтелерадіо вилучив із торговельної мережі книги, ввезені в Україну без дозвільних документів. Три фізичних особи-підприємці сплатять штрафи за розповсюдження на території України без відповідних дозволів видавничої продукції, виготовленої та ввезеної з території держави-агресора. Книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучено з обігу.

На фото: Олег Наливайко

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду