Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки

Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки

28 Березня 2018
1209
28 Березня 2018
17:30

Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки

1209
Медіахолдинг АТR планує звернутися до міжнародного суду з позовом до Російської Федерації щодо відшкодування збитків за відібране майно і недоотриману вигоду від реклами, яких він зазнав унаслідок анексії Криму Росією.
Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки
Медіахолдинг АТR планує судитися з Росією за завдані анексією Криму збитки

Про це під час круглого столу «Порушення і втрати у сфері телерадіомовлення в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі після окупації: шляхи захисту національних інтересів і прав громадян» заявив заступник генерального директора телеканалу АТR Айдер Муждабаєв, якого цитує прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

За його підрахунками, внаслідок анексії Криму холдинг втратив чималі кошти. Було арештовано і фактично відібрано майно телекомпанії загальною вартістю $ 4,5 млн. Крім того, недоотримано гроші від рекламних надходжень. «Це колосальні гроші для нашої телекомпанії», – сказав він.

На базі звіту Нацради і Міністерства інформаційної політики про порушення та втрати у сфері телерадіомовлення в Криму АТR за допомогою держави має намір звернутися до міжнародних судів за відстоюванням своїх прав. На думку Айдера Муждабаєва, так зможуть зробити й інші телерадіокомпанії, які втратили своє майно внаслідок окупації Криму.

«Може бути не відразу, а з часом ми зможемо щось відсудити від російського окупанта на міжнародному рівні. І це була б така перемога нас усіх», – висловився він.

Нагадаємо, через окупацію та анексію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь Російською Федерацією 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення в Криму. Такі дані наведено у Звіті про порушення та втрати у сфері телерадіомовлення на території АР Крим та м. Севастополь після окупації 2014-2017 років, який презентували 27 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики.

Фото: прес-служба Нацради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду