Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю

Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю

13 Березня 2018
1578
13 Березня 2018
16:14

Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю

1578
13 березня домовились про співпрацю Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та «Українська телевізійна асоціація» («112 Україна», Прямий канал, «Сонце», XSport, «Еспресо», NewsOne, EU:Music та ATR)
Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю
Нацрада та «Українська телевізійна асоціація» домовились про співпрацю

Це вирішилось під час зустрічі правління «Української телевізійної асоціації» (УТА) з членами Нацради, повідомляє прес-служба Асоціації.

«Метою об'єднання восьми українських телеканалів стало прагнення встановлення на телевізійному ринку зрозумілих, конкурентних та недискримінаційних правил», – сказав голова УТА Микола Типусяк.

За повідомленням прес-служби, під час зустрічі говорили про запобігання примусового кодування телеканалів, модель PayTV інші питання сфери дистрибуції, а також про прагнення Асоціації разом з ІТК напрацювати механізм рівного доступну до інформації телевізійної панелі для всіх учасників вимірювання. 

Як зазначено в релізі, члени Нацради підтримали ініціативу об'єднання телевізійних каналів та запропонували УТА розглянути під час наступних засідань питання Етичного кодексу медіа, залучення до співпраці регіональних мовників, питання журналістських стандартів, регулювання ринку в сфері спонсорства та ряд інших ініціатив. Учасники домовились продовжувати консультації та співпрацювати в напрямках розвитку конкурентного телевізійного ринку України.

Нагадаємо, 18 січня вісім українських телевізійних каналів створили «Українську телевізійну асоціацію». До неї увійшли телеканал «112 Україна», Прямий канал, «Сонце», XSport, «Еспресо», NewsOne, EU:Music та ATR. Про це йдеться в повідомленні новоствореної асоціації.

Головою правління асоціації учасники обрали Миколу Типусяка (телеканал «Еспресо»). До правління також було обрано Вікторію Борщенко («UA: Перший») та Олега Шосталя (канал «112 Україна»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1578
Читайте також
01.02.2018 16:30
Галина Петренко
6 420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду