Антипіратська система Sudum від «1+1 медіа» почала захищати іноземний контент

Антипіратська система Sudum від «1+1 медіа» почала захищати іноземний контент

1 Березня 2018
3518
1 Березня 2018
18:07

Антипіратська система Sudum від «1+1 медіа» почала захищати іноземний контент

3518
Створена «1+1 медіа» система Sudum, яка знаходить і блокує нелегальні копії відеоконтенту на сайтах, у соціальних мережах та відеохостингах, вийшла на зовнішній ринок. Наразі послугами платформи користуються чотири дистриб’юторські компанії.
Антипіратська система Sudum від «1+1 медіа» почала захищати іноземний контент
Антипіратська система Sudum від «1+1 медіа» почала захищати іноземний контент

Про це сьогодні, 1 березня, на прес-сніданку розповіла директорка діджитал-напрямку «1+1 медіа» Анна Ткаченко.

Sudum цілодобово моніторить тисячу російськомовних та україномовних сайтів, і, після виявлення нелегального контенту, розсилає скарги веб-сайтам, хостинг-провайдерам або адміністрації соціальної мережі. Роботу системи контролюють фахівці «1+1 медіа» для того, щоб уникнути випадкового блокування легального контенту.

Система була розроблена департаментом 1+1 Digital для захисту власного контенту медіахолдингу. Через рік після початку роботи «1+1 медіа» вдалося досягти 94% ефективності зачистки нелегального відео в інтернеті: було видалено 200 тис. копій, а прибуток від збільшеного трафіку на онлайн-ресурсах групи виріс на 40%.

«Створення системи коштувало нам роботи одного-двох програмістів, які, крім цього, виконували й інші завдання. Але вони не просто написали цю програму, а зрозуміли всі потреби компанії, змогли адаптувати цей продукт, працювати з ним. Минулого року ми зрозуміли, що можемо запропонувати цей продукт ринку», – розповіла Анна Ткаченко.

Сьогодні послугами Sudum користуються компанії Kinomania, Kinolife Distribution, Must See Movie та Ukrainian Film Distribution. Таким чином під захист системи вже потрапили кінострічки «Я, Тоня», «Брейвен», «Проект "Флорида"», «Тельма», «Кікбоксер» і «Вечеря».

За словами Анни Ткаченко, працюючи з Sudum правовласники отримують збільшення аудиторії та приріст прибутків у офіційних групах, на сайтах, каналах в YouTube. У період прем’єр збільшується кількість відвідувачів у кінотеатрах.

У разі успіху на українському ринку, «1+1 медіа» планує запропонувати своє рішення закордонним правовласникам.

Нагадаємо, «1+1 media» презентував систему Sudum, що дозволяє боротися з піратськими копіями відео-контенту в реальному часі, в березні 2016 року разом із новим відеосервісом OVVA.tv.

У вересні 2017 року медіагрупа відмовилась від сервісу Ovva.tv на користь оновленої VOD-платформи «1+1 video».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3518
Читайте також
11.04.2018 11:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
4 672
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду