Нацрада додала три канали до списку адаптованих і відклала рішення щодо ще двох

Нацрада додала три канали до списку адаптованих і відклала рішення щодо ще двох

1 Березня 2018
1995
1 Березня 2018
17:29

Нацрада додала три канали до списку адаптованих і відклала рішення щодо ще двох

1995
1 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, додавши до нього три нові телеканали – Sophia TV, Silence TV і Epic Drama.
Нацрада додала три канали до списку адаптованих і відклала рішення щодо ще двох
Нацрада додала три канали до списку адаптованих і відклала рішення щодо ще двох

Sophia TV – німецький релігійний супутниковий телеканал. Мовить англійською та німецькою мовами. Правовласник – Radio Santec GmbH, Німеччина.

Silence TV позиціонує себе як «медитаційне телебачення без агресії та поганих новин», має ліцензію Королівства Нідерланди на всі види трансляції телевізійного мовлення: кабельне, супутникове, IPTV, мобільне та ін. Мовить англійською мовою, розповсюджується через інтернет за допомогою технології CDN. Правовласник – Silence TV Europe, Нідерланди.

Epic Drama – супутниковий кіноканал, що належить групі Viasat World Limited та має ліцензію Великої Британії. Показує фільми європейського та американського виробництва, мовить англійською та російською мовами. Правовласник – Viasat World Limited, Велика Британія.

Члени Нацради висловили застереження, що Epic Drama може бути фактично російським телеканалом з британською ліцензією. Член Нацради Сергій Костинський сказав, що в ефірі Epic Drama немає фільмів російського виробництва і моніторинг Нацради не виявив порушень, тож підстав не включати його до переліку немає.

Разом з тим члени Нацради відклали включення до переліку двох італійських інформаційних каналів – Mediaset Italia і TGCOM24. Із заявою про їх включення до переліку звернувся дистрибутор ТОВ «Контент Юкрейн». Заступниця голови Нацради Уляна Фещук нагадала, що нещодавно один з італійських каналів транслював інтерв’ю президента Росії Володимира Путіна, в якому заперечувалася територіальна цілісність України, і такий контент ніс загрозу національній безпеці України. Члени Нацради вирішили додатково проаналізувати мовлення двох італійських каналів.

Після внесених змін перелік іноземних телеканалів, дозволених до ретрансляції в кабельних мережах України, налічує 173 телеканали, у тому числі чотири – російські (з юрисдикцією РФ).

Нагадаємо, що 27 грудня 2017 року Нацрада планувала доповнити цей перелік двома телеканалами: «В гостях у сказки» і Spike. Однак член Нацради Сергій Костинський запропонував відкласти розгляд звернення правовласника телеканалу Spike, щоб детальніше проаналізувати це питання. А за додавання до переліку телеканалу «В гостях у сказки» проголосували лише двоє членів Нацради, тож рішення на набрало достатньої кількості голосів. Перед тим на попередньому засіданні за пропозицією члена Нацради Олега Черниша Нацрада перенесла на тиждень розгляд звернення правовласника каналу «В гостях у сказки».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду