У київському цифровому ефірі з’являться шість нішевих телеканалів

У київському цифровому ефірі з’являться шість нішевих телеканалів

15 Лютого 2018
3605
15 Лютого 2018
18:30

У київському цифровому ефірі з’являться шість нішевих телеканалів

3605
У київському цифровому телевізійному ефірі з’являться шість нових нішевих телеканалів: «Караван TV», Milady Television, «Еко-ТВ», OTV, Niki Kids і Niki Junior. Вони розповсюджуватимуться в локальних київських цифрових мультиплексах компаній «Ера продакшн» та «Експрес-інформ» і будуть доступними для глядачів телебачення T2 (стандарт DVB-T2).
У київському цифровому ефірі з’являться шість нішевих телеканалів
У київському цифровому ефірі з’являться шість нішевих телеканалів

15 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ТОВ «Ера продакшн» на цифрове ефірне мовлення з використанням 41 ТВК у Києві та ТОВ «ТРК “Експрес-інформ”» (одна з юридичних осіб 5-го каналу) на цифрове ефірне мовлення з використанням 43 ТВК у Києві. У кожної з компаній ємність локального мультиплексу розширилася з 8 до 10 телеканалів.

Зі складу мультиплексу «Ери продакшн» вибули телеканали «UA:Перший»/«Ера» і «ПравдаТУТ», натомість до мультиплексу додалися телеканали «Караван TV», Milady Television, «Еко-ТВ» та OTV. Відтепер «Ера продакшн» ретранслює такі 10 телеканалів:

  1. «24»
  2. М2
  3. Boutique TV
  4. «ПлюсПлюс»
  5. RTI
  6. «100+»
  7. «Караван TV»
  8. Milady Television
  9. «Еко-ТВ»
  10. OTV

Зі складу мультиплексу «Експрес-інформу» вибув телеканал «КРТ місто», натомість до мультиплексу додалися телеканали «ПравдаТУТ Київ», Niki Kids і Niki Junior. Таким чином, «ПравдаТУТ» перейшла з мультиплексу «Ери продакшн» до «Експрес-інформу». Відтепер «Експрес-інформ» ретранслює такі 10 телеканалів:

  1. 5 канал
  2. «Сонце»
  3. «Надія»
  4. «ПравдаТУТ Київ»
  5. EU Music
  6. Music Box
  7. NewsOne
  8. «Рада»
  9. Niki Kids
  10. Niki Junior

Нагадаємо, 18 листопада 2016 року Нацрада дозволила ТОВ «Ера продакшн» розширити наповнення мультиплексу з чотирьох до восьми телеканалів і змінити їх перелік. Зі старого складу каналів залишився «Ера»/«UA:Перший» (на одному каналі). А замість К1, «Київ» і «Рада» до мультиплексу потрапили сім нових каналів: «Правда тут», Boutique TV, М2, «Плюсплюс», «24», RTI і «100+».

27 грудня 2016 року Нацрада дозволила ТРК «Експрес-інформ» розширити наповнення мультиплексу з п’яти до восьми телеканалів і змінити їх перелік. Зі старого складу каналів залишилися 5 канал, EU Music і NewsOne. А замість OTV та ICTV до локального мультиплексу потрапили нові п’ять каналів: «Сонце», «Надія», «КРТ місто», Music Box і «Рада».

Раніше, 23 червня 2016 року, Нацрада продовжила ліцензії ТОВ «Ера продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» на цифрове ефірне мовлення в Києві (локальні київські мультиплекси). Водночас регулятор відмовив у продовженні подібної ліцензії ТОВ «Гамма-консалтинг».

Обом компаніям – «Ері продакшн» і ТРК «Експрес-інформ» – Нацрада виписала особливі ліцензійні умови:

  • привести ліцензії у відповідність до вимог чинного законодавства шляхом переоформлення (очевидно, йдеться про переоформлення ліцензій мовників на ліцензій провайдерів чи в інший спосіб, який може бути передбачений новим законом «Про аудіовізуальні послуги» для ліцензування цифрового наземного телебачення) і до 31 грудня 2016 року перейти на стандарт мовлення DVB-T2;
  • частоти, на яких працюють компанії, можуть бути змінені за результатами перепланування частот плану «Женева-2006»;
  • наповнення локальних мультиплексів ліцензіатів (кількість і перелік програм) будуть визначені Нацрадою на конкурсній основі або шляхом переоформлення ліцензій місцевих аналогових ефірних мовників з аналогового на цифровий стандарт не пізніше завершення переходу від аналогового до цифрового мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду