Кінофестиваль Docudays UA–2018 оголосив склад журі

Кінофестиваль Docudays UA–2018 оголосив склад журі

8 Лютого 2018
1785
8 Лютого 2018
13:17

Кінофестиваль Docudays UA–2018 оголосив склад журі

1785
Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде в Києві 23-30 березня 2018 року.
Кінофестиваль Docudays UA–2018 оголосив склад журі
Кінофестиваль Docudays UA–2018 оголосив склад журі

На офіційному сайті фестивалю опубліковано склад цьогорічного журі, яке визначатиме переможців у чотирьох основних номінаціях: Docu/Життя, Docu/Права, Docu/Коротко та Docu/Україна.

Переможців у номінації Docu/Життя обиратимуть:

  • Карло Гінтерманн (Італія) – кінематографіст і музикант, має у своєму творчому доробку як продюсера та режисера численні короткометражні та повнометражні стрічки, які отримували нагороди в Турині, Венеції, Роттердамі та Каннах. Нині Карло працює над монтажем свого повнометражного фільму «Книга бачення», виконавчим продюсером якого є Терренс Малік.
  • Чілла Кату (Румунія) – програмна директорка кінофестивалю Astra, на якому працювала від 1998 року як членкиня відбіркової комісії та кураторка спеціальних програм і майстер-класів. Як асистентка продюсера й продюсерка працювала над низкою докуменальних фільмів, також брала участь у роботі журі на кількох фестивалях документальних фільмів.
  • Лучяно Барізоне (Швейцарія) журналіст, кінокритик, арт-директор, був членом журі найбільших міжнародних кінофестивалів – у Каннах, Парижі, Амстердамі, Монреалі, Лісабоні, Торонто, Кракові та багатьох інших.

Оцінювати документальні фільми у номінації Docu/Права будуть:  

  • Дмитро Щебетюк (Україна) – громадський активість, багаторазовий чемпіон України з плавання й співзасновник громадської ініціативи «Доступно.UA». 
  • Олена Шевченко (Україна) – активістка, правозахисниця, з 2012 року є головою громадської організації «Інсайт», що була заснована у 2008 році, фокусом роботи якої є захист прав та інтересів ЛГБТКІ і жінок. Співголова Коаліції з протидії дискримінації в Україні. У жовтні 2016 року обрана в Правління міжнародної правозахисної організації ILGA-Europe.
  • Марія Шищенкова (Білорусь) – правозахисниця, координаторка захисту для країн Європи та Центральної Азії в ірландській організації Front Line Defenders. Марія має понад 10 років досвіду роботи з національними та міжнародними правозахисними організаціями регіону.

Переможців серед документальних фільмів у конкурсах Docu/Коротко та Docu/Україна визначатимуть:

  • Арунас Мателіс (Литва) – документаліст, режисер повнометражного фільму «Прекрасні невдахи: Інший світ», який здобув нагороду за найкращий документальний фільм на Варшавському МКФ, гран-прі за найкращий документальний фільм та був названий найкращим литовським фільмом 2017-го року. Заснував незалежну кіновиробничу компанію Studio Nominum і від 1992 року став продюсером або співпродюсером понад тридцяти креативних документальних фільмів, які здобули більше ніж двадцять міжнародних нагород.
  • Барбара Вурм (Німеччина) – кінознавчиня, працює в Гумбольдтському університеті Берліна, пише рецензії для видань Taz, epd Film, Ray, kolik.film, Senses of Cinema, Filmdienst, Cargo та Sight & Sound і працює кураторкою кількох кінофестивалів (goEast та DOK Leipzig) та сінематек.
  • Олеся Островська-Люта (Україна) – кураторка та арт-менеджерка, працювала в Міжнародному фонді «Відродження», була помічницею директора Благодійного фонду «Центр сучасного мистецтва» та керівницею проектів та програм Благодійного фонду «Розвиток України». Була першою заступницею міністра культури України. З липня 2016 року є генеральною директоркою Мистецького арсеналу.

Нагадаємо, цього року кінофестиваль Docudays UA змінить локацію - замість традиційного Будинку кіно він пройде в кінотеатрі «Жовтень».

 

Більше інформації про фестиваль шукайте на «Детекторі медіа» за тегами Docudays і Docudays UA.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1785
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду