«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір

«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір

15 Січня 2018
1501
15 Січня 2018
12:34

«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір

1501
Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський відправив на підписання видавцеві «Експресу» новий договір, який керівник компанії-видавця «Експресу» Андрій Вей скріпив печаткою та підписом і скерував до «Укрпошти»
«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір
«Укрпошта» і компанія-видавець газети «Експрес» підписали новий договір

Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що особисто надіслав компанії-видавцеві газети «Експрес» текст стандартного договору, який вже підписали 1700 клієнтів.

Про це пан Смілянський сказав у відеозверненні, яке розмістив на своїй сторінці в Facebook.

«Ніякої політики в наших стосунках із «Експресом» немає, - наголосив гендиректор «Укрпошти». - Пропонуємо нашим колегам підписати цей договір і якомога швидше поновити нашу співпрацю».

Текст договору можна знайти на сайті «Укрпошти» за посиланням

Компанія-видавець газети «Експрес» підтвердила, що у п'ятницю, 12 грудня, отримала кур'єрською службою від генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського конверт із Договором на розповсюдження видань за передплатою, названим у супровідному листі «типовим».

«За словами юристів редакції, аналіз цього документу засвідчив, що текст запропонованого договору кардинально відрізняється від тексту договору, який «Укрпошта» намагалася нав'язати газеті до підписання за останні тижні, - і навіть ще минулої п'ятниці, на рівні низової дирекції. Із договору нарешті вилучені зобов'язання редакції беззастережно публікувати будь-які статті, надані «Укрпоштою», оптимізовані умови розрахунків і т.д. Саме цього «Експрес» домагався, - йдеться в повідомленні.

«Керівник компанії-видавця Андрій Вей скріпив договір печаткою та підписом, підписані документи скеровані в «Укрпошту», - зазначили в «Експресі».

Там також підкреслили, що підписаний новий договір мав би розблокувати доставку газет тим передплатникам, які оформляли передплату у вересні-грудні минулого року.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Пізніше Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу. Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.

На фото: акція «Експресу»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1501
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду