Соратники Дмитра Добродомова стали співвласниками телеканалів RTI та НТА

Соратники Дмитра Добродомова стали співвласниками телеканалів RTI та НТА

14 Грудня 2017
13404
14 Грудня 2017
16:10

Соратники Дмитра Добродомова стали співвласниками телеканалів RTI та НТА

13404
Члени політради партії «Народний контроль» Андрій Кісера та Андрій Мисик стали співвласниками супутникового телеканалу RTI та львівської телекомпанії НТА. 14 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію телеканалу RTI (ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”»), затвердивши зміну власників і пов’язаних осіб.
Соратники Дмитра Добродомова стали співвласниками телеканалів RTI та НТА
Соратники Дмитра Добродомова стали співвласниками телеканалів RTI та НТА

Власниками ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”» стали Андрій Кісера та Андрій Мисик. Кожен з них володіє 50% компанії. Внесок кожного з них до статутного фонду компанії становить 2 млн 181 тис. 755,5 грн.

Раніше власником телеканалу RTI був його директор Володимир Денисенко. Він же залишається директором каналу і зараз. У минулому пан Денисенко фігурував також як співзасновник ТОВ «Лідер ТВ» і директор ТОВ «Новий формат ТВ» - компаній, які разом з ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір» отримали частоти в усіх регіонах України, крім Одеської області, в регіональному мультиплексі МХ-3, а у 2013 році були продані власникам каналу «112 Україна», який запустив замість регіональних мовників загальнонаціональних канал «112 Україна».

Ставши власниками ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”», Андрій Кісера та Андрій Мисик також стали кінцевими бенефіціарами львівської телекомпанії НТА (ПП «НТА – Незалежне телевізійне агентство»), оскільки ця телекомпанія через ТОВ «НТА інвест груп» належить ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”». Також телекомпанія НТА з 2015 року ретранслює програми телеканалу RTI (ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”»).

Андрій Кісера – член політради партії «Народний контроль», яку очолює народний депутат Дмитро Добродомов. У минулому Андрій Кісера працював із Дмитром Добродомовим на телеканалі ZIK, був генеральним директором каналу, коли пан Добродомов був генпродюсером, і виконавчим директором медіахолдингу ZIK, коли пан Добродомов став його гендиректором. Також Андрій Кісера – продюсер програми журналістських розслідувань «Більше ніж правда», що виходить на каналі ICTV. Андрій Мисик – голова виконкому всеукраїнської організації «Громадський рух “Народний Контроль”» і член політради однойменної партії. На останніх виборах до Верховної Ради пан Мисик балотувався за списком «Радикальної партії Олега Ляшка», але не пройшов.

Телеканал RTI отримав ліцензію на супутникове мовлення на свою юридичну особу ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» в березні 2015 року. З квітня 2014 року RTI мовив як інтернет-радіостанція у форматі radiovision (радіо в телевізійному ефірі). Власник ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» Володимир Денисенко заявляв, що особисто фінансував проект.

У квітні 2015 року Володимир Денисенко і київський бізнесмен Сергій Федак стали кінцевими власниками ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство». З літа 2015 року НТА почав ретранслювати інтернет-телеканал RTI. За даними Zaxid.net, з 2015 року НТА вважався підконтрольним львівському бізнесмену та екс-нардепу від партії «Свобода» Ігорю Кривецькому. У минулому НТА вважався підконтрольним спершу «Львівській залізниці», потім – екс-голові правління НАК «Нафтогаз України» Олексію Івченку. У 2014 році телеканал НТА переформатувався на 2 канал і переїхав до Києва, але ненадовго.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13404
Читайте також
22.09.2017 14:49
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду