Рада продовжила фінансову підтримку ATR з держбюджету

Рада продовжила фінансову підтримку ATR з держбюджету

7 Грудня 2017
2575
7 Грудня 2017
22:30

Рада продовжила фінансову підтримку ATR з держбюджету

2575
7 грудня Верховна Рада ухвалила закон, яким продовжила практику надання фінансової підтримки недержавним телерадіокомпаніям, що функціонували на території Криму та Севастополя і надають інформаційні послуги.
Рада продовжила фінансову підтримку ATR з держбюджету
Рада продовжила фінансову підтримку ATR з держбюджету

За законопроект № 7345 «Про внесення зміни до пункту 16 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України» за основу та в цілому проголосували 244 народних депутати.

Законопроект зареєстрували 29 листопада народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Артур Герасимов і Рефат Чубаров. Вони запропонували продовжити практику надання фінансової підтримки телерадіокомпаніям, що функціонували на території Криму та Севастополя та надають інформаційні послуги, на необмежений строк. Раніше перехідні положення Бюджетного кодексу України передбачали можливість такої підтримки у 2016 році.

Фінансова підтримки надаватиметься за рахунок і в межах коштів, передбачених бюджетною програмою «Розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України».

Нагадаємо, що йдеться про підтримку кримськотатарського телеканалу ATR, що належить кримськотатарському бізнесмену та громадському активісту Ленуру Іслямову (одним з міноритарних власників телеканалу є також Рефат Чубаров).

З 2016 року телеканал ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України. У 2016 році фактичний обсяг фінансової підтримки ТОВ «Телевізійна компанія “Атлант СВ”» для телеканалу ATR склав 38 млн 970 тис. грн. із 60 млн 340 тис. грн., передбачених за бюджетною програмою підтримки депортованих осіб. У 2017 році за цією бюджетною програмою передбачено 35 млн 340 тис. грн. У проекті держбюджету на 2018 рік передбачено 29 млн 740 тис. грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду