Прямий канал змінив структуру власності

Прямий канал змінив структуру власності

5 Грудня 2017
9533
5 Грудня 2017
18:22

Прямий канал змінив структуру власності

9533
Прямий канал, який стартував в ефірі 24 серпня замість переформатованого телеканалу Tonis, змінив назву юридичної особи і структуру власності. Відповідні дані містяться в єдиному державному реєстрі.
Прямий канал змінив структуру власності
Прямий канал змінив структуру власності

Юридична особа телеканалу – ТОВ «Телеканал “Тоніс”» – змінила назву на ТОВ «Телеканал “Прямий”».

Компанія змінила юридичну адресу з вулиці Тупікова, 17 на вулицю Мечнікова, 2А в Києві (це також і фактична адреса каналу – бізнес-центр «Парус»).

Безпосереднім власником телеканалу замість політика і бізнесмена Володимира Макеєнка стала кіпрська компанія «Парлімо трейдінг лімітед», а статутний фонд збільшився з 16 млн 731 тис. 250 грн до 40 млн грн. Попри появу в структурі власності кіпрської компанії кінцевим бенефіціарним власником телеканалу в єдиному державному реєстрі зазначений Володимир Макеєнко.

Генеральним директором телеканалу з 5 вересня виступає Євгенія Захарова.

Нагадаємо, 20 березня стало відомо, що політик Володимир Макеєнко став власником 9,5% телеканалу Tonis (ТОВ «Телеканал “Тоніс”»). 80% статутного фонду компанії залишилося у власності самого ТОВ «Телеканал “Тоніс”», 10% – у генерального директора каналу Олександра Бутка, 0,5% – у заступника генерального директора Василя Бирзула. Зі структури власності каналу вибули Оксана Васьківська, Микола Дяченко, Артем Жилін, Артем Савчук. Кінцевим бенефіціаром компанії залишився Олександр Бутко.

20 березня на прес-конференції Володимир Макеєнко оголосив, що став власником 9,5% телеканалу Tonis і «продовжує процес». За словами пана Макеєнка, частку 9,5% він придбав у менеджменту каналу. Назвати суму угоди він відмовився, посилаючись на те, що на це мають дати згоду інші сторони угоди. Він також не озвучив суми запланованих інвестицій у канал.

Водночас колишній власник телеканалу Tonis Володимир Костерін вважає, що свого часу телеканал у нього незаконно відібрали на користь Олександра Януковича. Юридичні радники пана Костеріна розповіли «Детектору медіа» подробиці тієї старої історії та свою думку про те, що з каналом відбулося у 2017 році.

На початку травня Володимир Макеєнко став одноосібним власником ТОВ «Телеканал “Тоніс”» зі статутним капіталом розміром 16 млн 731 тис. 250 грн. Генеральним директором каналу залишився Олександр Бутко.

20 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії телеканалу Tonis, дозволивши йому переформатуватися на інформаційний Прямий канал. Прямий канал запустився в День Незалежності, 24 серпня.

5 вересня генеральним директором Прямого каналу замість Олександра Бутка було призначено Євгенію Захарову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9533
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду