Радіо «Мейдан» хоче отримати супутникову ліцензію

Радіо «Мейдан» хоче отримати супутникову ліцензію

4 Грудня 2017
1660
4 Грудня 2017
16:31

Радіо «Мейдан» хоче отримати супутникову ліцензію

1660
Кримськотатарська радіостанція «Мейдан», що належить власнику телеканалу ATR Ленуру Іслямову та мовить на окупований Крим з Чонгару на ФМ-частоті 101,4 МГц, хоче отримати супутникову ліцензію. 30 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглядала заяву радіостанції. За супутникову ліцензію радіо «Мейдан» повинне бути сплатити 236 тис. грн. ліцензійного збору.
Радіо «Мейдан» хоче отримати супутникову ліцензію
Радіо «Мейдан» хоче отримати супутникову ліцензію

Член Нацради Олег Черниш висловив сумніви в доцільності супутникового радіомовлення: за його оцінкою, мало хто слухає радіо через телевізор із супутниковою антеною. Йому відповів член Нацради Сергій Костинський, який повідомив, що ефірне ФМ-радіо з Чонгару Херсонської області досягає тільки Джанкойського району Криму, не охоплюючи південніших районів. «А супутникове мовлення дозволяє кожній сімї з телевізора вдома слухати кримськотатарську радіостанцію. Супутникові тарілки є в більшості кримськотатарських сімей», – сказав пан Костинський.

Головна редакторка радіо «Мейдан» Ельзара Баталова додала, що супутникове радіомовлення потрібно «Мейдану», тому що його сайт в окупованому Криму блокують, а ефірний сигнал глушать.

Члени Нацради також звернули увагу на те, що в юридичної особи радіо «Мейдан» і телеканалу ATR – ТОВ «Телевізійна компанія “Атлант-СВ”» – є несплачений Нацраді штраф за неподання інформації про структуру власності у розмірі 18700 грн. На цей штраф уже нараховано пеню. Разом з пенею мовник має сплатити близько 35 тис. грн., які Нацрада змушена стягувати через суд. «Ваша компанія має можливість сплатити 236 тис. грн. за ліцензію, але чомусь не може сплатити штраф, який піде в казну на сплату пенсій, у тому числі кримчанам», – зауважив голова Нацради Юрій Артеменко.

У результаті дискусії в Нацраді не вистачило голосів за видачу супутникової ліцензії радіо «Мейдан», а тому Нацрада перенесла це питання на тиждень, закликавши компанію за цей час сплатити штраф.

Нагадаємо, 27 грудня 2016 року Нацрада визначила переможців конкурсу на 4 ФМ-частоти в Чонгарі Херсонської області. Три частоти з потужністю передавачів 5 кВт, що дає змогу охопити ФМ-мовленням Крим, дісталися «Українському радіо», кримськотатарській радіостанції «Мейдан» (ТОВ «Телевізійна компанія “Атлант-СВ”»), що пов’язана з кримськотатарським телеканалом ATR і належить Ленуру Іслямову, а також радіостанції «Крим.Реалії» (ГО «Радіо кримських громад»), яка є проектом «Радіо Свобода». Четверта частота в Чонгарі з менш потужним передавачем (300 Вт) дісталася херсонській місцевій радіостанції «Херсон ФМ». Без частот у Чонгарі залишилися «Громадське радіо» та сімферопольське «Лідер ФМ» - це ще одна радіостанція Ленура Іслямова, яка з часів анексії Криму припинила мовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду