Нацрада перевірить кілька телеканалів, яких не знайшла на супутниках

Нацрада перевірить кілька телеканалів, яких не знайшла на супутниках

30 Листопада 2017
1629
30 Листопада 2017
19:02

Нацрада перевірить кілька телеканалів, яких не знайшла на супутниках

1629
30 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки семи телеканалів, яких не знайшла на супутниках.
Нацрада перевірить кілька телеканалів, яких не знайшла на супутниках
Нацрада перевірить кілька телеканалів, яких не знайшла на супутниках

Нацрада повторно перевірятиме телеканали «Право TV» (ТОВ «ТРК Право ТВ»), «Соціальна країна» (ТОВ «ТРК Соціальна країна»), «Історія ЕМ» (ТОВ «Євромедіа Україна»), ТВі (ТОВ «Інфо24»), FilmUAction (ТОВ «Справжні канали»), Star Cinema (ТОВ «Стар медіа ТБ») і Eu Music (ТОВ «Музичний телеканал Ру М’юзік»).

Раніше шість із цих семи каналів отримали попередження Нацради за відсутність супутникового мовлення: «Право TV» – 29 червня, «Соціальна країна» та «Історія ЕМ» – 17 серпня, ТВі, FilmUAction і Star Cinema – 7 вересня. Усі вони були зобов’язані протягом місяця (а ТВі – протягом двох тижнів) відновити мовлення. Але під час повторного моніторингу Нацрада знову не знайшла цих каналів на супутниках.

Телеканал Eu Music Нацрада перевіряла минулого року і виявила, що він змінив параметри супутникового сигналу, не попередивши регулятора. Нацрада його не стала карати, а взяла порушення до відома. Але новий моніторинг зафіксував відсутність мовлення.

На засідання Нацради прийшли троє представників мовників. Представниця «Право TV» повідомила, що телеканал надає провайдерам свій сигнал не через супутник, а через інтернет. Представники FilmUAction та Star Cinema повідомили, що нещодавно змінили технічні параметри мовлення, перейшли на інші супутники та вже внесли відповідні зміни до ліцензій у Нацраді. Зокрема, Star Cinema поширюється в супутниковому пакеті Xtra TV (компанія «Діджитал скрінз») на супутнику Eutelsat.

«Наше обладнання не сприймало супутниковий сигнал. Ми модернізували обладнання і все одно не знайшли сигналу цих каналів. Саме тому за результатами моніторингу виносимо це питання», – пояснив член Нацради Сергій Костинський. Власне, перевірка й має підтвердити чи спростувати дані моніторингу.

Зауважимо, що 9 листопада Нацрада призначила повторну позапланову перевірку через відсутність супутникового мовлення за ліцензією однієї з двох юридичних осіб телеканалу ZIK – ТОВ «ТРК “Міст ТБ”». За це порушення компанія вже отримала попередження 7 вересня.

Нагадаємо, 15 грудня 2016 року Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензій супутникових телеканалів TV sale Ukr (ТОВ «Розумні покупки») та ОЕ (ТОВ «ТРК ОЕ»), які не здійснюють мовлення.

25 травня Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання двох ліцензій супутникового телеканалу Jewish News One (JN1, ТОВ «Аппіа»), який уже тривалий час не веде мовлення.

16 червня Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії супутникового телеканалу Ukrainian Fashion (UF, ТОВ «Юкрейніан фешн»), який уже тривалий час не веде мовлення.

20 липня Нацрада вирішила звернутися до суду щодо анулювання ліцензії супутникового телеканалу УНТ (ТОВ «Українське народне телебачення УНТ»), який тривалий час не мовить на супутнику.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1629
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду