NewsOne теж спростовує купівлю чи фінансування себе Коломойським

NewsOne теж спростовує купівлю чи фінансування себе Коломойським

17 Листопада 2017
1955
17 Листопада 2017
00:11

NewsOne теж спростовує купівлю чи фінансування себе Коломойським

1955
Медіагрупа «1+1 медіа» та причетні до неї особи не купували і не фінансували телеканал NewsOne. Про це йдеться в заяві прес-служби NewsOne.
NewsOne теж спростовує купівлю чи фінансування себе Коломойським
NewsOne теж спростовує купівлю чи фінансування себе Коломойським

«Інформація, поширена в ряді ЗМІ, про покупку і / або фінансування телеканалу NewsOne групою “1+1 медіа” і причетних до компанії осіб не відповідає дійсності.

Після успішного старту нового політичного ток-шоу “Український формат” у кількох інтернет-ресурсах з'явилися статті замовного характеру з недостовірною інформацією, яка дискредитує репутацію телеканалів.

Телеканал NewsOne спростовує дану інформацію.

Як заявлялося раніше в релізах телеканалу, ток-шоу “Український формат” запущено на кіностудії імені Довженка, створено командою телеканалу NewsOne з використанням технічних потужностей ряду підрядників», – йдеться в заяві NewsOne.

Нагадаємо, 16 листопада в низці українських ЗМІ з’явилися публікації, в яких стверджувалося, що «1+1 медіа» начебто частково профінансувала створення нового ток-шоу «Український формат», перший випуск якого з’явився на NewsOne 15 листопада. Внесок «1+1 медіа» начебто полягав у витратах на створення студії в шостому павільйоні Кіностудії ім. Довженка, проведенні зйомок та організації рекламної кампанії з використанням великої кількості білбордів. Внеском телеканалу NewsOne стала робота ведучих та розробка загального сценарію програми.

Зараз більшість із цих публікацій не відкриваються.

У відповідь «1+1 медіа» розповсюдила заяву про те, «1+1 медіа» не купувала телеканал NewsOne.

«Інформація, яка поширюється в ряді ЗМІ про придбання телеканалу NewsOne, не відповідає дійсності.

На комерційній основі “1+1 медіа” надає технічні послуги ряду українських телеканалів, у тому числі прямим конкурентам та продакшенам. Телеканал NewsOne входить до цього переліку. Також у нас є практика співпраці з телеканалами країн Cходу, зокрема Вірменією, Грузією, Азербайджаном. Забезпечення технічної підтримки є одним із напрямків бізнесу “1+1 медіа”.

Слідуючи логіці деяких ЗМІ, “1+1 медіа” можна вважати не лише найбільшою медіагрупою в Україні (за часткою телеканалів для аудиторії 18-54, 50+ “1+1 медіа” є другою за величиною медіагрупою в Україні. – ДМ), а й одним із найбільших медіахолдингів на пострадянському просторі», – йшлося в заяві «1+1 медіа».

У відповідь на запитання «Детектора медіа» про те, які саме технічні послуги «1+1 медіа» надає телеканалу NewsOne, у медіагрупі уточнили, що мова про широкий спектр послуг технічної підтримки – наприклад, про трансляцію.

За даними з відкритих джерел, рекламу на NewsOne продає сейлз-хаус «Плюси», який також входить до складу «1+1 медіа». Крім NewsOne, він надає такі послуги кільком телеканалах, які не входять у групу та не належать Ігорю Коломойському («UA:Першому», О-TV, EU Music, «Еспресо»).

Нагадаємо також, що видання «Главком» 9 вересня повідомило, що Міхеїл Саакашвілі начебто зустрічався в Женеві (Швейцарія) з екс-головою Дніпропетровської ОДА, власником групи «1+1 медіа» Ігорем Коломойським, а також із народним депутатам, власником телеканалу NewsOne Євгеном Мураєвим.

«Згідно з даними Держприкордонної служби України народний депутат, власник телеканалу NewsOne Євген Мураєв також в Женеві кілька годин у понеділок 4-го вересня. Після цього телеканал NewsOne оголосив про пряму трансляцію переходу Михайла Саакашвілі через український кордон 10 вересня. Окрім того останні кілька днів Саакашвілі став часто з'являтися в ефірі NewsOne», – написав «Главком».

Раніше Міхеїл Саакашвілі спростував повідомлення про свою зустріч з Ігорем Коломойським. «Детектор медіа» звернувся до каналу NewsOne за коментарем з цього приводу. Власник телеканалу спростував інформацію, яку опублікував «Главком».

«"Главком" написав про зустріч 4-го вересня, а перший раз Саакашвілі з’явився на каналі NewsOne 30-го серпня і анонсував свою спробу потрапити в Україну й назвав пункт переходу», – повідомив Євген Мураєв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1955
Читайте також
30.11.2017 17:28
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 461
15.09.2017 13:00
Мар'яна Олійник
Світлана Остапа
Юлія Шестакова
4 081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду