Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці

Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці

10 Листопада 2017
1936
10 Листопада 2017
12:51

Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці

1936
Mmo-ігри, які опинилися поза дією накладених президентським указом півроку тому санкцій, продовжують працювати в Україні і приносити дохід російським IT-компаніям.
Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці
Українські користувачі продовжують платити за онлайн-ігри Mail.Ru Group - фахівці

Такий зокрема висновок міститься в дослідженні LB.ua щодо того, що змінилося через півроку після блокування доступу до низки російських веб-ресурсів - «Яндексу», Mail.ru і підконтрольних їй соцмережах «ВКонтакте» і «Однокласники», програм компаній «Лабораторія Касперського», «Доктор веб», 1С, ABBYY, «Софтлайн груп» тощо.

Єдиними, хто опублікував інформацію про несприятливий вплив блокувань, були Mail.ru Group, йдеться в публікації. Зроблено це було через три місяці після запровадження санкцій. Втрати оцінені в 800 млн рублів (13,6 млн доларів), що становить 1,5% від загальної виручки компанії в цьому році.

Однак, як пізніше показали фіндані, блокування не вплинуло на загальну картину доходів - виручка компанії за третій квартал стала рекордною за останні п'ять років (13,6 млрд рублів - 232 млн доларів). Переважно за рахунок реклами.

Що стосується продуктів Mail.ru Group, то на їх тлі вигідно виділилися Mmo-ігри: виручка зросла на 82,8% до 4,4 млрд рублів (75 млн доларів).

Онлайн-ігри опинилися поза дією санкцій: в Україні їх можна запускати-онлайн, завантажувати, а головне - платити за це гроші.

«Формулювання в списку санкцій акцентують увагу на веб-ресурсах Mail.ru, але залишають без уваги ігровий підрозділ Mail.Ru Group. А він в грошовому вираженні приносить більше, ніж портал, пошта та інші сервіси mail.ru. Як результат - ігри продовжують працювати в Україні. Перевіряв на Vodafone, Easypay і iBox», - зазначає IT-підприємець і колишній керівник з розробки продуктів Ukr.net Олександр Костюченко.

Як повідомляв «Детектор медіа», 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності, й інтернет-провайдери почали обмежувати доступ до вказаних в указі ресурсів.  

Повністю про дослідження можна прочитати тут.   

Фото: TAdviser

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1936
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду