Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»

Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»

2 Листопада 2017
1278
2 Листопада 2017
18:22

Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»

1278
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зменшила суму штрафу для вимкненого «Зеонбудом» телеканалу «Вінтаж» з 96 тис. 160 грн. до 50 тис 604 грн. 2 листопада Нацрада внесла відповідні зміни до свого рішення від 19 жовтня.
Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»
Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»

Голова Нацради Юрій Артеменко пояснив, що розмір штрафу перерахували, оскільки змінилася методика нарахування ліцензійного збору (штраф становить 5% ліцензійного збору).

Нагадаємо, 19 жовтня Нацрада вирішила оштрафувати вимкнений за борги провайдером цифрового ефірного телебачення «Зеонбудом» телеканал «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс») за повторне протягом року порушення – відсутність мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-5.

Раніше, в березні 2017 року, Нацрада планувала розглянути результати перевірки та оштрафувати канал, але відклала своє рішення до вирішення в суді спору між «Зеонбудом», Нацрадою і «Вінтажем» щодо результатів першої перевірки. У першій та другій інстанціях справу виграв «Зеонбуд», який добився скасування оголошеного йому попередження. Нині справа розглядається в касації, але рішення апеляційного суду набрало законну силу.

Більш того, «Зеонбуд» через суд добився вилучення з його ліцензії телеканалу «Вінтаж». Нацрада вилучила «Вінтаж» з ліцензії «Зеонбуду», і на його місце в мультиплексі МХ-5 2 серпня оголосила конкурс (на ліцензію претендують п’ять мовників). Однак при цьому в телеканалу «Вінтаж» залишилася чинна цифрова ліцензія. Після призначення штрафу наступною санкцією Нацради за відсутність мовлення може стати звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу «Вінтаж». Цю санкцію Нацрада вже вирішила застосувати 19 жовтня до телеканалу Business, вимкненого «Зеонбудом» за борги з мультиплексу МХ-3 (але не вилученого з ліцензії «Зеонбуду»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1278
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду