Академіки Української телевізійної академії розділилися на гільдії

Академіки Української телевізійної академії розділилися на гільдії

31 Жовтня 2017
1620
31 Жовтня 2017
11:18

Академіки Української телевізійної академії розділилися на гільдії

1620
Перший крок реформування Телеакадемії та національної премії в галузі телебачення «Телетріумф» завершується: академіки, які одночасно є експертами премії, розділилися на гільдії за двома принципами - професійним та за принципом об’єднання близьких жанрів.
Академіки Української телевізійної академії розділилися на гільдії
Академіки Української телевізійної академії розділилися на гільдії

Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі Телеакадемії.

Затверджено шість професійно-жанрових гільдій:

1. Гільдія продюсерів

2. Гільдія режисерів та сценаристів

3. Гільдія операторів, художників – постановників, художники з освітлення

4. Гільдія інформаційного, спортивного та суспільно-соціального телевиробництва

5. Гільдія дитячого, музичного та тематичного виробництва

6. Гільдія телевізійного дизайну та промо

Академіки самі обирали, до якої гільдії увійти. Члени Телеакадемії, які не зробили свій вибір, були розподілені в гільдії на підставі досвіду роботи та за фаховим принципом. Телеакадемія продовжує прийом заяв від академіків щодо членства в гільдіях, оперативно їх розглядає та підтверджує. Остаточний склад гільдій планується оголосити наприкінці року.

Голови гільдій увійдуть до складу експертної ради Телеакадемії. Новостворені гільдії оцінюватимуть від 12 до 20 відповідних тематичних або професійних номінацій. Окрім оцінювання проектів, кожна гільдія працюватиме за своїм напрямком з метою розвитку телевізійного простору України, розроблятиме та впроваджуватиме ініціативи задля підвищення ефективності роботи індустрії загалом та кожного фаху окремо, йдеться в повідомленні.

З актуальним складом професійно-жанрових гільдій можна ознайомитися на офіційному сайті Телевізійної академії www.utva.tv  

Нагадаємо, Українська телевізійна академія була заснована у 2000 році та об’єднує представників усіх галузей теле- та кіноіндустрії. Головною метою Телеакадемії є максимальне сприяння всебічному розвитку телебачення та кінематографу України. Керівним органом Телеакадемії є експертна рада, до якої входять представники національних медіагруп та найбільших теле- та кіновиробничих компаній України.

Як повідомляв «Детектор медіа», у 2018 році Національна телевізійна премія «Телетріумф» планує розширити кількість номінацій та ліквідувати поділ на національний і регіональний конкурси. Номінантів оцінюватимуть представники шістьох професійних гільдій, на які буде розподілено членів Української телевізійної академії. Голосування експертів заплановано проводити у два тури: онлайн та відкрите голосування на зборах гільдії.

Як було оголошено раніше, конкурс «Телетріумф», який мав відбутися наприкінці цього року, переноситься на 2018 рік у зв’язку з реформою

Фото: utva.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Читайте також
18.04.2018 17:16
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13 164
18.04.2018 16:46
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду